Урожай тут збирають щодня. Не минає і двох годин, як він уже лежить на прилавках магазинів. Така свіжа продукція має дедалі більший попит. Тим паче, що вся зелень вирощена без хімічних добрив.
На ферму надходить електроенергія, отримана з відновлюваних джерел. Усю воду тут використовують повторно, щоб економити ресурси. А те, що приміщення міститься глибоко під землею, забезпечує стабільну температуру.
[Олівія О’Браєн, співробітниця ферми]:
«Виходить ідеальне середовище для вирощування рослин. Воно зберігається постійно. А це означає, що врожайність й ефективність вирощування максимальні. Крім того, культури виростають поживними й дуже смачними. Термін зберігання мають великий, тому харчових відходів менше».
Останніми роками вертикальні ферми стають актуальнішими через екстремальні погодні умови і проблеми з логістикою. Водночас населення світу зростає, і харчів треба дедалі більше.
[Олівія О’Браєн, співробітниця ферми]:
«Ми не можемо виділити ще більше місця для ферм, у нас немає запасної планети, де можна щось садити. Тому нам потрібні альтернативні методи. Причому не ті, що замінять традиційне сільське господарство, а ті, що допоможуть йому виробляти більше продовольства для всього світу».
Ферма в підземному укритті працює вже сьомий рік. А наступного вона подвоїть площу вирощування своїх культур.
Коротке посилання на цю сторінку: