10.05.2024
Телеканал NTD

Їжа майбутнього: у лондонському протибомбовому укритті вирощують салат і руколу

Їжа майбутнього: у лондонському протибомбовому укритті вирощують салат і руколу

Під час Другої світової тут було протибомбове укриття, а зараз росте салат, базилік і рукола. Ця..

Дата завантаження: 2024-05-10

video

Під час Другої світової тут було протибомбове укриття, а зараз росте салат, базилік і рукола. Ця вертикальна ферма розташована на глибині 30 метрів, а над нею гуркочуть потяги лондонського метро.

Урожай тут збирають щодня. Не минає і двох годин, як він уже лежить на прилавках магазинів. Така свіжа продукція має дедалі більший попит. Тим паче, що вся зелень вирощена без хімічних добрив.

На ферму надходить електроенергія, отримана з відновлюваних джерел. Усю воду тут використовують повторно, щоб економити ресурси. А те, що приміщення міститься глибоко під землею, забезпечує стабільну температуру.

[Олівія О’Браєн, співробітниця ферми]:
«Виходить ідеальне середовище для вирощування рослин. Воно зберігається постійно. А це означає, що врожайність й ефективність вирощування максимальні. Крім того, культури виростають поживними й дуже смачними. Термін зберігання мають великий, тому харчових відходів менше».

Останніми роками вертикальні ферми стають актуальнішими через екстремальні погодні умови і проблеми з логістикою. Водночас населення світу зростає, і харчів треба дедалі більше.

[Олівія О’Браєн, співробітниця ферми]:
«Ми не можемо виділити ще більше місця для ферм, у нас немає запасної планети, де можна щось садити. Тому нам потрібні альтернативні методи. Причому не ті, що замінять традиційне сільське господарство, а ті, що допоможуть йому виробляти більше продовольства для всього світу».

Ферма в підземному укритті працює вже сьомий рік. А наступного вона подвоїть площу вирощування своїх культур.
Коротке посилання на цю сторінку:

Їжа майбутнього: у лондонському протибомбовому укритті вирощують салат і руколуВідкрита тюрма: як в’язнів Чехії повертають у суспільствоФермери біля затоплених полів у Греції скаржаться на погоду та просять допомогиООН: голодна смерть загрожує 220 000 дітей у Судані100-річний олімпійський чемпіон Франції готується нести смолоскип Ігор 2024 рокуНапередодні Великодня ціни на какао стали просто шаленимиКоли відбудеться найближче сонячне затемнення, і хто його зможе побачитиЯрмарок колекційних іграшок: як сотні фунтів віддають за «старий пластик»У Норвегії розводять песців, щоб урятувати їх від вимирання в СкандинавіїНауковці: 2023 рік став найтеплішим за всю історію спостережень

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: