16.04.2024
Телеканал NTD

ООН попросила рекордну суму на гуманітарну допомогу у 2023 році

ООН попросила рекордну суму на гуманітарну допомогу у 2023 році

ООН та її партнери закликали зібрати наступного року рекордний 51 мільярд 500 мільйонів доларів гуманітарної допомоги...

Дата завантаження: 2024-05-16

video

ООН та її партнери закликали зібрати наступного року рекордний 51 мільярд 500 мільйонів доларів гуманітарної допомоги.

За підрахунками, підтримка додатково знадобиться 65 мільйонам людей. Тоді загальна кількість осіб, що потребуватимуть допомоги в 68 країнах, досягне 339 мільйонів. Це понад 4 % населення планети й приблизно дорівнює кількості громадян США.

[Мартін Гріффітс, представник ООН]:
«Наступного року в нас буде найбільша гуманітарна програма у світі».

У 2022 році понад 100 мільйонів людей мусило залишити свій дім через воєнні конфлікти та кліматичні лиха.

Також було порушено експорт продовольства, через що 45 мільйонів осіб у ​​37 країнах тепер голодує.

Цього року ООН просить на 25 % більше коштів, ніж торік. Проте з донорським фінансуванням уже виникли труднощі. Загалом нині організації бракує грошей найбільше в історії. У 2022 році її запити профінансували лише на 53 %.

[Мартін Гріффітс, представник ООН]:
«Я побоююся, що у 2023 році проблеми посиляться ще більше. Ось чому ми говоримо в доповіді й загалом, що сподіваємося, що 2023 рік буде роком солідарності, бо 2022 рік був роком страждань».

За даними ООН, до кінця року 222 мільйонам людей у ​​53 країнах дуже бракуватиме продовольства. А у 2023 році 45 мільйонів жителів планети постане перед загрозою голодної смерті.
Коротке посилання на цю сторінку:

ООН попросила рекордну суму на гуманітарну допомогу у 2023 роціВ одному турецькому місті поновили на посаді обраного прокурдського мераУ Гаїті обрали голову перехідної ради та поміняли прем’єраЩе одного імовірного китайського шпигуна заарештували в НімеччиніНапади на німецьких політиків напередодні виборів почастішалиУ Тбілісі посилюються протести проти закону про іноагентівПедро Санчес залишається на посаді прем’єр-міністра ІспаніїКонгрес США ухвалив закон, який може заборонити тіктокВерховний суд США дозволив Техасу арештовувати нелегальних мігрантівІзраїль обіцяє радитися зі США перед наступом на Рафах, що в Секторі Гази

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: