19.02.2024
Телеканал NTD

Стихійні табори мігрантів у Мексиці на кордоні зі США й далі розбирають

Стихійні табори мігрантів у Мексиці на кордоні зі США й далі розбирають

Мексиканська поліція ліквідувала табір мігрантів, що стояв біля кордону зі США. Пояснили це міркуваннями безпеки. У..

Дата завантаження: 2024-05-19

video

Мексиканська поліція ліквідувала табір мігрантів, що стояв біля кордону зі США. Пояснили це міркуваннями безпеки.

У місті Сьюдад-Хуарес біля річки Браво жило коло 600 мігрантів, переважно з Венесуели.

Під час евакуації спалахували сутички. Деякі намети зайнялися.

[Самуель Рівас, мігрант із Венесуели]:
«Багато офіцерів поводилися грубо, хоча мають дбати про безпеку людей. Раніше вони нас захищали. Така різка зміна… Нас ніби облили холодною водою».

Влада каже, що так учинити вирішили саме через можливе виникнення пожеж. Небезпечною вважають і близькість річки.

[Сантьяго Гонсалес, представник влади]:
«В ухвалі сказано, що є високий ризик виникнення пожежі, бо намети можуть легко спалахнути з огляду на їхній матеріал і багаття, які тут розкладають. Також діти ризикують утонути чи переохолодитися».

Останніми днями мексиканська поліція затримала понад 16 тисяч мігрантів. Серед них багато громадян країн Латинської Америки.

[Андерсон Марін, мігрант із Венесуели]:
«Від нас вимагають залишити табір і перебратися до міграційних центрів, бо насуваються холоди. Та ми не хочемо звідси йти. Уважаємо, що, перебуваючи тут, чинимо на США тиск, щоб нас впустили».

У жовтні США уклали з Мексикою угоду, згідно з якою деяких венесуельських мігрантів, які потрапили до США нелегально, висилатимуть назад на територію Мексики.

Водночас у листопаді суд США визнав незаконним висилання всіх нелегалів назад до Мексики, щоб саме там вони чекали розгляду своїх заяв. Це ще більше ускладнило спроби нормалізувати ситуацію на південному кордоні Сполучених Штатів Америки, бо стихійні табори знову переповнені.
Коротке посилання на цю сторінку:

Стихійні табори мігрантів у Мексиці на кордоні зі США й далі розбираютьПрезидент Південної Кореї закликав лікарів-страйкарів шукати компромісУ Південній Кореї лікарів-протестувальників збираються віддати під судКовбаса з єнотів — новий делікатес у НімеччиніВірмени протестують проти передання Азербайджану чотирьох сілЕксміністра Казахстану засудили до 24 років позбавлення волі за вбивство дружиниСрібна шахта відродила занепале боснійське містоКенійські огієки борються порти виселення з прадавнього лісуНайбільшу у світі дерев’яну вітряну турбіну збудували у ШвеціїУ Кенії зростає кількість жертв повеней

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: