19.12.2024
Телеканал NTD

Гонконгські емігранти вчаться робити традиційний чай із молоком

Гонконгські емігранти вчаться робити традиційний чай із молоком

У Гонконгу чай із молоком — простий, але дуже популярний напій. Він настільки поширений, що учасники..

Дата завантаження: 2024-05-19

video

У Гонконгу чай із молоком — простий, але дуже популярний напій. Він настільки поширений, що учасники протестного руху Гонконгу разом з активістами з Тайваню, Таїланду та М’янми назвали себе «Альянсом молочного чаю».

Після того як гонконгська адміністрація почала переслідувати опозицію, понад 133 тисячі місцевих жителів отримали спеціальні візи, що дають змогу жити й працювати у Великій Британії.

Деякі емігранти перед від’їздом записалися на уроки приготування чаю з молоком.

У цьому класі дев’ять відвідувачів курсів. Не всі планують виїхати з Гонконгу. Деякі просто цікавляться місцевою культурою.

[Коко Со, відвідувач курсів]:
«Чай із молоком дуже важливий для гонконжців. Коли я був маленьким, то ходив із батьками до кафе, щоб випити чаю з молоком і поснідати. Маємо таку звичку: випивати вранці чашку такого чаю».

Ерік Там — менеджер страхової компанії. Нині живе у Великій Британії. Приїхав до Гонконгу, щоб запастися чаєм і вивчити правильний рецепт.

[Ерік Там, відвідувач курсів]:
«Я жив у Гонконгу кілька десятиліть. Не можу сказати, що не сумую. Повністю поринути в британську культуру зможу нескоро. Завжди думаю про Гонконг, і чай із молоком допомагає».

Засновниця курсів каже, що 40 % із 2000 відвідувачів курсів планували емігрувати.

[Янь Чань, засновниця курсів]:
«Це вже не просто повсякденний напій, він став символом гонконжців. Раніше гонконжці привозили друзям за кордон наші бісквіти чи локшину. А тепер — чай. Це новий сувенір із Гонконгу».

У любові до чаю Гонконг та Велика Британія схожі. Британці теж віддають перевагу чорному чаю з молоком. Щоправда, методи приготування різні. У Гонконгу це не молоко, а згущене молоко.

[Вероніка Мак, соціолог]:
«Коли вони п’ють такий чай, то згадують про втрачений дім, утрачене життя. Це дарує відчуття теплоти й безпеки».

За останні два роки у Великій Британії з’явилося щонайменше п’ять марок чаю в гонконгському стилі. А у вересні в мистецькому лондонському районі Шордіч відкрилося кафе, де пропонують саме такий напій.
Коротке посилання на цю сторінку:

Гонконгські емігранти вчаться робити традиційний чай із молокомВиснажлива спека заважає філіппінським школярам здобувати знанняЗруйнований міст у Балтіморі: кадри через 10 днів після аваріїКоли відбудеться найближче сонячне затемнення, і хто його зможе побачитиУ Південній Кореї лікарів-протестувальників збираються віддати під судУ Гаїті біженці змушені жити в поганих умовах у тимчасових притулкахМігранти в американському штаті Аризона можуть опинитися на вулиці через відсутність фінансуванняСтолиця В’єтнаму очолила список міст із найбруднішим повітрямЧим пригощатимуть гостей «Оскара»Ексміністра Казахстану засудили до 24 років позбавлення волі за вбивство дружини

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: