10.10.2024
Телеканал NTD

Покрути педалі й запали ялинку: як підготувалися до Різдва в Будапешті

Покрути педалі й запали ялинку: як підготувалися до Різдва в Будапешті

«Покрути педалі й запали ялинку» — під таким гаслом проходить святковий сезон в одному з районів..

Дата завантаження: 2024-05-10

video

«Покрути педалі й запали ялинку» — під таким гаслом проходить святковий сезон в одному з районів Будапешта. Місцевий голова знайшов спосіб, як заощадити на електроенергії і водночас не відмовлятися від традиційних різдвяних вогнів. Тут з’явилася імпровізована ялинка з гірлянди, яку під’єднано до велосипеда.

[Гергелі Орші, голова району II Будапешта]:
«Це можливість рухатися в такий холод. Також можна відчути скільки сил треба докласти, щоб засвітити декорацію шестиметрової різдвяної ялинки».

Інші гірлянди працюють завдяки накопиченій сонячній енергії.

[Нора, жителька Будапешта]:
«Це чудове розв’язання проблеми в умовах енергетичної кризи. Без прикрас було б дуже сумно. Щороку цю площу красиво оздоблюють, а без вогнів усе мало б сумний вигляд. Тож це чудовий компроміс».

Утім, гірлянд та інших сяйних прикрас цього року однаково значно менше, ніж зазвичай. Так за святковий сезон вдасться заощадити понад 60 тисяч доларів. Ці гроші витратять на електроенергію для дитячих садків та інших соціальних закладів.
Коротке посилання на цю сторінку:

Покрути педалі й запали ялинку: як підготувалися до Різдва в БудапештіКішки пройшли подіумом на Тижні моди в ЛондоніСмугастий дебютант: тримісячне тигреня показали публіці в зоопарку в РиміЙогу внесли до розкладу уроків однієї зі шкіл столиці КосоваКилим із дзвіночків знову прикрасив «Синій ліс» у БельгіїНазвані мами-видри допоможуть осиротілим дитинчатамФіліппінець перетворив свій будинок на громадську бібліотекуУ Лондонському зоопарку підростає дитинча рідкісної рівнинної горилиСобача терапія допомагає пацієнтам знайти сили в лікарні БарселониУ зоопарку Парижа оселилася молода самка ламантина

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: