18.04.2024
Телеканал NTD

Холера в Малаві: найбільший спалах за більш ніж 10 років

Холера в Малаві: найбільший спалах за більш ніж 10 років

Пацієнтці з холерою встановлюють крапельницю в одній із лікарень ділової столиці Малаві. Вона стала жертвою найбільшого..

Дата завантаження: 2024-05-18

video

Пацієнтці з холерою встановлюють крапельницю в одній із лікарень ділової столиці Малаві. Вона стала жертвою найбільшого спалаху цього захворювання в країні за понад десять років.

[Еліда Фірі, мати хворої]:
«Вона не єдина. Її молодша сестра теж була тут у цій палаті кілька днів тому. Можу підтвердити, що холера — серйозне захворювання. Треба вживати запобіжних заходів».

У Малаві є кілька лікарень, які спеціалізуються на лікуванні холери. Нині хворих привозять часто.

[Юніс Мселему, співробітниця лікарні]:
«Ми знаємо, що робити, але обладнання не вистачає, немає медикаментів і ресурсів для роботи. Це складно».

Ще більше ускладнює ситуацію нестача вакцин. У Всесвітній організації охорони здоров’я кажуть, що переходитимуть на одноразову дозу, хоча найефективнішою вважається подвійна.

В одному з медичних центрів міста людей навчають, як приймати вакцину самостійно. Співробітниця медустанови каже, що з 32 хворих на холеру пацієнтів, які тут перебувають, жодного не було вакциновано.

[Пілірани Ванджа, співробітниця лікарні]:
«Це означає, що з тими, хто одержав дозу, усе добре. Якщо більше людей вакцинуються, то кількість випадків можна буде зменшити».

Холера вже поширилася у всіх 29 регіонах Малаві. І що дуже незвичайно, хвороба активно передається в сухий сезон. Зазвичай спалахи посилюються, коли йдуть дощі і стаються повені.

Сезон дощів у країні розпочнеться незабаром. А отже, хворих побільшає.
Коротке посилання на цю сторінку:

Холера в Малаві: найбільший спалах за більш ніж 10 роківВиснажлива спека заважає філіппінським школярам здобувати знанняВсесвітня продовольча програма ООН закликає рішуче відреагувати на гуманітарну кризу в ГаїтіВикинутому в пустелі Атакама одягу дають друге життяУ Гонконгу запроваджують заборону на одноразовий пластиковий посудУ центрі столиці Ірландії демонтували 200 наметів нелегальних іммігрантівОстанній підліток у селі: як Греція планує підвищувати народжуваністьБританський король Чарльз III повертається до виконання громадських обов’язківПольські діти раді скасуванню домашнього завдання, а ось батьки спантеличені19 000 голів худоби на борту: скандальне судно прибуло до Іраку

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: