19.12.2024
Телеканал NTD

Жителі Мозамбіку зводять міцні будинки, здатні вистояти під час циклонів

Жителі Мозамбіку зводять міцні будинки, здатні вистояти під час циклонів

Патрісіо Альберто Мпонда і його родина втекли від насильства з провінції Кабо-Дельгадо в Мозамбіку, де діють..

Дата завантаження: 2024-05-19

video

Патрісіо Альберто Мпонда і його родина втекли від насильства з провінції Кабо-Дельгадо в Мозамбіку, де діють повстанці.

До березня цього року сім’я залишалася в урядовому центрі в північно-східній провінції Нампула. Але потім туди прийшов циклон «Гомбе» і зруйнував новий будинок.

[Патрісіо Альберто Мпонда, житель Мозамбіку]:
«Упала вся стіна, дощ почав лити всередину, водночас дув сильний вітер. Наш дах просто зірвало, усе знищило. Сюди ми ставили їжу. Вона вся намокла».

Тепер Патрісіо вирішив узяти справу до своїх рук. Він зводить новий будинок, який має встояти під час катаклізмів, що стаються в країні дедалі частіше.

Родині допомагає агентство ООН у справах біженців.

[Армандо Макаве, співробітник УВКБ ООН]:
«Ми зводимо будинок із таким дахом, щоб він міг витримати силу шторму. Ми також поліпшили конструкцію будівлі всередині. Стіни стали достатньо міцними, щоб протистояти дуже сильним вітрам і дощам».

У Мозамбіку живе понад мільйон внутрішніх переселенців. Це одна з найбідніших країн світу. Вона також особливо вразлива перед зміною клімату.

Так, циклон «Ідай», який налетів на країну у 2019 році, завдав збитків на мільярди доларів.

А цього року, за даними ООН, від екстремальної погоди постраждали ще тисячі сімей.

Є надія, що фонд, про створення якого оголосили на кліматичній конференції в Єгипті, зможе змінити ситуацію. З нього планують виділяти гроші найбіднішим країнам, які постраждали від природних катаклізмів. І Мозамбік, без сумніву, до них належить.
Коротке посилання на цю сторінку:

Жителі Мозамбіку зводять міцні будинки, здатні вистояти під час циклонівПрезидент Південної Кореї закликав лікарів-страйкарів шукати компромісЖиття на мосту: як бразильці рятуються від повенейЯку країну визнали найщасливішоюПрофесори-медики Південної Кореї масово звільняються, щоби підтримати стажистівУ Кенії люди гинуть від повенейЩе одне літо без світла: єгиптяни готуються до нових відключеньСтолиця В’єтнаму очолила список міст із найбруднішим повітрямСрібна шахта відродила занепале боснійське містоТуристи розчаровані через страйк працівників Ейфелевої вежі

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: