09.11.2024
Телеканал NTD

Шарманщики з усього світу з’їхалися на фестиваль у Чилі

Шарманщики з усього світу з'їхалися на фестиваль у Чилі

Старовинні мелодії і традиційне вбрання. У чилійському місті Вальпараїсо скрізь чути звуки шарманки. Механічний орган став..

Дата завантаження: 2024-05-09

video

Старовинні мелодії і традиційне вбрання. У чилійському місті Вальпараїсо скрізь чути звуки шарманки. Механічний орган став головним героєм міжнародного фестивалю шарманщиків. Шанувальники цього інструмента з’їхалися з усього світу.

[шарманщик]:
«Це перший міжнародний фестиваль шарманщиків у Чилі. У ньому бере участь Мексика, Німеччина та інші країни».

Шарманку винайшов італієць Барб’єрі. Вона являє собою скриню, усередині якої лежать трубки, хутра й валик із шипами-кулачками. Спочатку її використовували для навчання співочих птахів.

Перша пісня, виконана на переносному органі, називалася «Шарман Катрін». Тому інструмент стали називати шарманкою або катеринкою.

Спочатку шарманка могла гравати лише одну мелодію. Пізніше конструкція стала складнішою, і кількість мелодій збільшилася до восьми.

Цей інструмент полюбили мандрівні музики. Шарманщиків можна зустріти й зараз, причому в різних містах світу.
Коротке посилання на цю сторінку:

Шарманщики з усього світу з’їхалися на фестиваль у ЧиліПолювання за яйцями: великодню розвагу підготували для мешканців зоопарку в НімеччиніОзеро в Баварії стало фіолетовим через бактеріїУ Сіетлі тисячі людей милуються цвітом сакуриЯк мисливець за камінням знаходить матеріал для ювелірних виробівПерші у світі перегони в реактивних костюмах відбулися в ДубаїСвобода: у Данії поспішають подивитися на корів, що скачуть від радостіСтамбул: як собаки-терапевти допомагають в аеропортуУ Парижі відновили легендарний забіг офіціантівФіліппінець перетворив свій будинок на громадську бібліотеку

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: