13.09.2024
Телеканал NTD

Найдовший у світі пасажирський потяг на один день пустили у Швейцарії

Найдовший у світі пасажирський потяг на один день пустили у Швейцарії

Цей пасажирський поїзд потрапив до Книги рекордів Гіннеса як найдовший у світі. Він належить швейцарському залізничному..

Дата завантаження: 2024-05-13

video

Цей пасажирський поїзд потрапив до Книги рекордів Гіннеса як найдовший у світі. Він належить швейцарському залізничному оператору. Довжина складу — один кілометр 900 метрів. У ньому сто вагонів.

[Ренато Фашіаті, гендиректор швейцарського залізничного оператора]:
«Нам не довелося нічого змінювати в поїзді чи інфраструктурі, але ми адаптували техніку так, щоб можна було зібрати 25 поїздів разом і забезпечити їхню синхронну роботу».

Потягом керують сім машиністів і 21 помічник. Машиністи спілкуються кабельним телефоном.

Потяг здійснив 25-кілометрову подорож вузькоколійною Ретійською залізницею серед гірських краєвидів Альп. Маршрут, зокрема, пролягав залізничними лініями Альбула й Берніна. Обидві включено до списку Світової спадщини ЮНЕСКО.

Рекорд уже зареєстрували представники Книги Гіннеса. Досягнення присвячено 175-річчю швейцарських залізниць.
Коротке посилання на цю сторінку:

Найдовший у світі пасажирський потяг на один день пустили у ШвейцаріїВ Австралії названі бабусі простягають руку допомоги молодим мамамПолювання за яйцями: великодню розвагу підготували для мешканців зоопарку в НімеччиніСобача терапія допомагає пацієнтам знайти сили в лікарні БарселониФестиваль у Стамбулі: мільйони тюльпанів прикрасили містоОзеро в Баварії стало фіолетовим через бактеріїДанські кондитери змагаються у створенні найсмачніших «карнавальних булочок»Килим із дзвіночків знову прикрасив «Синій ліс» у БельгіїЗнайомтесь із найщасливішим водієм автобуса в АргентиніЖитель Торонто перетворив свій будинок на ексцентричний витвір мистецтва

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: