10.06.2024
Телеканал NTD

Фестиваль «Ірак читає» не дає людям забути про паперові книги

Фестиваль «Ірак читає» не дає людям забути про паперові книги

Довгі ряди столів та тисячі книжок. Кожна має знайти нового власника. В Іраку проходить дев'ятий фестиваль,..

Дата завантаження: 2024-05-10

video

Довгі ряди столів та тисячі книжок. Кожна має знайти нового власника. В Іраку проходить дев’ятий фестиваль, на якому людям подарують 70 тисяч книг.

[Нур Раад, співорганізатор фестивалю «Ірак читає»]:
«Одна з цілей нашого фестивалю — відродити читання паперових книжок, щоб електронні книги не витіснили паперові».

В Іраку після кількох місяців спеки стало трохи прохолодніше. Гості фестивалю насолоджуються погодою, збираються групами та обговорюють книжки. Тут також можна послухати уривки з літературних творів, які зачитують через гучномовець.

[гість фестивалю]:
«Ця традиція зовсім не зникає. І доказ цього — успіх серед людей. Молодь бере до рук книжки та залюбки їх читає. Читання книг, газет та інших паперових видань по-особливому впливає на людей».

Фестиваль «Ірак читає» проходить у сімох провінціях країни. Книжки на благодійну акцію пожертвували іракські бібліотеки.
Коротке посилання на цю сторінку:

Фестиваль «Ірак читає» не дає людям забути про паперові книгиВ Австралії названі бабусі простягають руку допомоги молодим мамамЙогу внесли до розкладу уроків однієї зі шкіл столиці КосоваСтамбул: як собаки-терапевти допомагають в аеропортуУ Парижі відновили легендарний забіг офіціантівМоре щенячої любові дістали шанувальники йоги з нагоди Дня святого ВалентинаСвобода: у Данії поспішають подивитися на корів, що скачуть від радостіЖитель Торонто перетворив свій будинок на ексцентричний витвір мистецтваДанські кондитери змагаються у створенні найсмачніших «карнавальних булочок»Філіппінець перетворив свій будинок на громадську бібліотеку

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: