12.11.2024
Телеканал NTD

Перегони на пенні-фартингах улаштували в Празі

Перегони на пенні-фартингах улаштували в Празі

Історичні костюми й вінтажні велосипеди. Шанувальники пенні-фартингів демонструють майстерність глядачам у Празі. Керувати цим двоколісним транспортом..

Дата завантаження: 2024-05-12

video

Історичні костюми й вінтажні велосипеди. Шанувальники пенні-фартингів демонструють майстерність глядачам у Празі. Керувати цим двоколісним транспортом непросто, але велосипедисти примудряються тримати рівновагу навіть на невеликій швидкості.

Також учасники заходу влаштували традиційні перегони.

[велосипедист]:
«Для нас це розвага, але ми також беремо участь у змаганнях. Я був на чемпіонаті світу тричі».

[велосипедист]:

«Перегони пройшли чудово, усе було супер. Виглянуло сонце, і нарешті ущух дощ. На жаль, ще сиро, і їхати було слизько. Але все чудово, і людей зібралося багато».

Пенні-фартинг — це перший двоколісний транспорт, який почали називати велосипедом. Виробництво почалося 1870 року. Через десять років з’явилися велосипеди з однаковими колесами й ланцюговим приводом. Їх називали безпечними, а пенні-фартинги — звичайними.

Як уважають, термін «пенні-фартинг» виник уже тоді, коли такі велосипеди застаріли. І хоча вони швидко втратили популярність, та однаково стали символом кінця вікторіанської епохи.
Коротке посилання на цю сторінку:

Перегони на пенні-фартингах улаштували в ПразіКилим із дзвіночків знову прикрасив «Синій ліс» у БельгіїЯк колишній пілот після звільнення став готувати традиційний сир халуміФранцузькі пекарі побили рекорд Гіннеса з найдовшого у світі багетаДанські кондитери змагаються у створенні найсмачніших «карнавальних булочок»Філіппінець перетворив свій будинок на громадську бібліотекуПерші у світі перегони в реактивних костюмах відбулися в ДубаїКішки пройшли подіумом на Тижні моди в ЛондоніУ Сіетлі тисячі людей милуються цвітом сакуриСвобода: у Данії поспішають подивитися на корів, що скачуть від радості

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: