10.05.2024
Телеканал NTD

12-метровий керамічний торт робить португальська художниця

12-метровий керамічний торт робить португальська художниця

Ця португальська художниця кинула собі справжній виклик. Джоана Васконселос відома своїми гігантськими інсталяціями. Тепер вона взялася..

Дата завантаження: 2024-05-10

video

Ця португальська художниця кинула собі справжній виклик. Джоана Васконселос відома своїми гігантськими інсталяціями. Тепер вона взялася за непростий проєкт – в одному з англійських парків, де найчастіше проходять весілля, вона робить гігантський весільний торт.

Його висота буде 12 метрів, ширина – 15. Щоправда, покуштувати його не вийде, бо він складатиметься з будматеріалів і буде облицьований традиційними португальськими кахлями, які називаються азулежу.

Конструкція матиме три шари. І на кожний можна буде зайти.

Художниця робить його вже ось як п’ять років. Замовник – лорд Джейкоб Ротшильд.

[Джоана Васконселос, художниця]:
«Якось він запитав мене, над чим я працюю. Я розповіла про кілька проєктів. Він відповів, що йому дуже сподобався весільний торт, і хоче спробувати такий зробити».

Фірмові риси робіт Джоани – яскраві кольори й великий розмір. Її твори ґрунтуються на традиціях португальського ремесла й іноді приправлені гумором.

Її «Мерилін» 2009 року – це пара гігантських туфель на шпильках, зроблених із сталевих каструль і кришок із неіржавної сталі.

У 2012 році вона стала першою жінкою і наймолодшим художником, який виставлявся у Версальському палаці й зібрав 1,6 мільйона відвідувачів.

Відкрити торт планують наприкінці травня.

Цікаво, що в минулому Джоана працювала також викидайлом у нічному клубі й інструктором з карате. До речі, бойовими мистецтвами займається й досі.
Коротке посилання на цю сторінку:

12-метровий керамічний торт робить португальська художницяМодний дім Carolina Herrera показав красу як силуМісто з казки «Тисяча й одна ніч» запрошує на фестиваль у СШАВ Італії вимирають газетні кіоскиФранцузький художник оживив фасад престижного готелю в Ріо-де-ЖанейроКурка з «драконячими лапами» — найліпший подарунок на в’єтнамський Новий рікФруктова мода: як з ананасів роблять взуттяВ Азербайджані вперше провели Національний фестиваль килимівНовий рік Дракона відзначили в нью-йоркському Чайна-тауні грандіозним парадомПінболом захоплюється дедалі більше молоді

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: