19.05.2024
Телеканал NTD

ФІФА подарує школам 11 млн футбольних м’ячів

ФІФА подарує школам 11 млн футбольних м'ячів

27 тисяч футбольних м'ячів подарувала ФІФА дітям і підліткам у Кот-д'Івуарі. Це частина грандіозного проєкту під..

Дата завантаження: 2024-05-19

video

27 тисяч футбольних м’ячів подарувала ФІФА дітям і підліткам у Кот-д’Івуарі. Це частина грандіозного проєкту під назвою «Футбол – до шкіл». Його мета – відправити 11 мільйонів м’ячів до найбідніших частин світу. Це дасть змогу грати у футбол 700 мільйонам дітей.

Кот-д’Івуар – перша країна в Західній Африці, яка приєдналася до проєкту. Тепер футбол тут увійде до шкільної програми.

[Аделаїда Кудугнон, футбольний тренер]:
«Футбол у школах дасть змогу розвивати потенціал дітей, причому і дівчат, і хлопці».

У межах проєкту також працюватиме онлайн-платформа для тренерів. А для дітей створили безкоштовну програму, яка теж допомагає тренуватися.

[школяр]:

«Мене приваблює цей вид спорту, бо я дивлюся, як грають професіонали. Наприклад, мій кумир Садіо Мане й Ліонель Мессі з його манерою вести м’яч. Це надихає мене, спонукає краще грати у футбол».

ФІФА розпочала проєкт спільно з Всесвітньою продовольчою програмою. Він стартував у 2019 році, але потім припинився через пандемію. Перед Кубком світу в Катарі спортивна організація його відновила.

В Африці до проєкту також приєдналася Мавританія, Джибуті, ПАР і Малаві. Крім того, у ньому беруть участь країни Азії та Латинської Америки.
Коротке посилання на цю сторінку:

ФІФА подарує школам 11 млн футбольних м’ячівУ Хорватії прихід весни святкують Фестивалем вогнівДо албанської фортеці поспішають сотні тисяч туристівВогняноволосі жінки незвичайної краси: виставка прерафаелітів відкрилася в ІталіїОсінь-зима від Dior: дім моди звернувся до перших образів одягу прет-а-портеШанувальники «мерседесів»: пам’ятник німецькому авто роблять у хорватському містіФранцузький художник оживив фасад престижного готелю в Ріо-де-ЖанейроСтаровинне іспанське ательє створює одяг та аксесуари для кіноіндустрії всього світуПаризький кондитер створив незвичайне тістечко з нагоди Олімпійських ігор15 000 шоколадок із талісманом Олімпіади-2024 зроблять у Парижі

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: