13.08.2024
Телеканал NTD

Куранти Біг-Бена знову дзвонять після п’ятирічної реставрації

Куранти Біг-Бена знову дзвонять після п'ятирічної реставрації

У Лондоні знову лунає Біг-Бен. Найзнаменитіший дзвін Великої Британії повернувся після п'ятирічної реставрації. Куранти пробили одинадцять..

Дата завантаження: 2024-05-13

video

У Лондоні знову лунає Біг-Бен. Найзнаменитіший дзвін Великої Британії повернувся після п’ятирічної реставрації. Куранти пробили одинадцять разів до Дня пам’яті полеглих. Він присвячений усім британцям, що загинули у війнах, у яких брало участь Сполучене Королівство.

Біг-Бен — найбільший дзвін вартової вежі Вестмінстерського палацу. З 2012 року вона називається Єлизаветинською. До цього і вежу, і годинник називали Біг-Беном, тобто так само як і дзвін.

Він важить майже 14 тонн. Коли його відлили, він був найбільшим і найважчим дзвоном Великої Британії. Наприкінці XIX століття цей титул перейшов до 17-тонного Великого Пола, що в соборі святого Павла.

Реставрація Вежі Єлизавети стала однією з наймасштабніших в історії пам’ятки. На неї витратили понад 40 мільйонів доларів. Будівельники зміцнили кам’яну кладку й оновили черепицю. Фахівці почистили годинниковий механізм й оновили циферблати.

Тепер Біг-Бен дзвонитиме щогодини, а чотири менші за розміром дзвони звучатимуть кожні 15 хвилин.
Коротке посилання на цю сторінку:

Куранти Біг-Бена знову дзвонять після п’ятирічної реставраціїБез інтернету та зв’язку: на Балі відзначили День тишіДо албанської фортеці поспішають сотні тисяч туристівФестиваль повітряних зміїв у Вейфані: панди, дракони та кальмариЗаповзятливі австралійці створюють приватні парки для вигулу собакУперше за 450 років вісім частин вівтаря епохи Відродження зібрали докупиЯк лондонський ресторан готує їжу лише з місцевих інгредієнтівДо Гани повернулися реліквії, вивезені за часів британської колонізаціїФруктова мода: як з ананасів роблять взуттяСендбординг повертається до Намібії

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: