13.10.2024
Телеканал NTD

«Полювання» на гарбузи: як британці готуються до Геловіну

«Полювання» на гарбузи: як британці готуються до Геловіну

Напередодні Геловіну британці влаштовують «полювання» на гарбузи. На це фермерське поле, що в Ессексі, приїжджають сім'ями...

Дата завантаження: 2024-05-13

video

Напередодні Геловіну британці влаштовують «полювання» на гарбузи. На це фермерське поле, що в Ессексі, приїжджають сім’ями. За невелику плату тут дозволяють гуляти й вибирати плід хоч увесь день.

[Емілі Френч, фермерка]:
«Минуле літо було похмурим, і гарбузи не встигли дозріти. Цього року вони дивовижні на вигляд — яскраві й помаранчеві. Їхня шкірка вже тверда. Урожай дуже добрий».

Ферма відкривається для гостей щоосені вже сім років. Багато хто приїжджає не вперше.

[гість ферми]:
«Це схоже на маленьку пригоду — не те що похід до супермаркету, куди може прийти будь-хто. Але й сюди може приїхати кожен, щоб погуляти, випити кави, повеселитися й пошукати найкращого гарбуза».

Невдовзі здобуті гостями трофеї стануть атрибутом Геловіну. До свята традиційно роблять гарбузовий ліхтар або, як ще його називають, світильник Джека. Заведено вважати, що він відганяє злих духів. Свято відзначають 31 жовтня.
Коротке посилання на цю сторінку:

«Полювання» на гарбузи: як британці готуються до ГеловінуФранцузькі пекарі побили рекорд Гіннеса з найдовшого у світі багетаДанські кондитери змагаються у створенні найсмачніших «карнавальних булочок»У Сіетлі тисячі людей милуються цвітом сакуриМоре щенячої любові дістали шанувальники йоги з нагоди Дня святого ВалентинаЯк мисливець за камінням знаходить матеріал для ювелірних виробівУ зоопарку Парижа оселилася молода самка ламантинаЗнайомтесь із найщасливішим водієм автобуса в АргентиніСмугастий дебютант: тримісячне тигреня показали публіці в зоопарку в РиміПерегони на дитячих велосипедах влаштували для дорослих у США

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: