19.02.2024
Телеканал NTD

«Усе втрачено»: прибережне селище в Мексиці йде під воду

«Усе втрачено»: прибережне селище в Мексиці йде під воду

Селище Ель-Боске, що в мексиканському штаті Табаско, повільно, але невпинно йде під воду. Море поглинуло вже..

Дата завантаження: 2024-05-19

video

Селище Ель-Боске, що в мексиканському штаті Табаско, повільно, але невпинно йде під воду. Море поглинуло вже 30 будинків. Тож 50 сімей мусили шукати інше житло.

[Селія Фігарола Бетанцо, колишня жителька Ель-Боске]:
«Минуло майже два роки, відколи нам довелося остаточно переїхати. Море вже підібралося (до будинку), хвилі били по стінах, почали з’являтися тріщини й нам довелося евакуюватися».

Багато хто мешкав тут чи не все життя.

[Селія Фігарола Бетанцо, колишня жителька Ель-Боске]:
«Тут виросли мої діти, і тут народилися обидва мої онуки. А тепер усе втрачено».

Нині під загрозою ще 20 жител і школа. Очікують, що за кілька місяців вони теж зникнуть.

[Гваделупе Кобос Пачеко, жителька Ель-Боске]:
«Я прошу федеральний уряд, уряд штату або муніципальну владу — будь-кого — допомогти нам. Ми хочемо, щоби нас переселили».

Місцевих жителів підтримують екологи.

[Пабло Рамірес, еколог]:
«Ми також наголошуємо, що треба звернути увагу на адаптацію до зміни клімату й дати людям справедливу можливість гідно переселятися до інших місць».

Штат Табаско розташовний на березі Мексиканської затоки. Тут багато заболочених рівнин. У сезон дощів вони обертаються на великі лагуни. Зазвичай у Табаско опадів більше, ніж в інших регіонах Мексики.
Коротке посилання на цю сторінку:

«Усе втрачено»: прибережне селище в Мексиці йде під водуМер Венеції пояснив, чому відвідування історичної частини міста стане платнимЯрмарок колекційних іграшок: як сотні фунтів віддають за «старий пластик»Австралійські шахтарі роблять асани, щоб позбутися стресуМедзаклади Південної Кореї гостро потребують лікарівШістьох арештовано й трьох розшукують у справі про найбільше в історії Канади викрадення золотаЕксміністра Казахстану засудили до 24 років позбавлення волі за вбивство дружиниУ Німеччині роздратовані пасажири звинувачують профспілку машиністів у шантажіНирки — у центрі нової кризи в НепаліУ передмісті Парижа відкрилося Олімпійське селище

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: