19.02.2024
Телеканал NTD

Нахабним пеліканам віддають тонни риби в Ізраїлі

Нахабним пеліканам віддають тонни риби в Ізраїлі

Тисячі пеліканів, немов дресовані, лавами підходять до краю водосховища в Ізраїлі. Вони вже знають: під'їхала вантажівка,..

Дата завантаження: 2024-05-19

video

Тисячі пеліканів, немов дресовані, лавами підходять до краю водосховища в Ізраїлі. Вони вже знають: під’їхала вантажівка, а отже, почнеться бенкет. У цій цистерні — тонни другосортної риби. Для людей вона не годиться, а птахам — якраз.

Пеліканів підгодовують не лише через любов до пернатих. Це такий собі компроміс. Голодні птахи спустошують рибні ферми. Для них це легка здобич і велика кількість їжі, а для фермерів — непоправна шкода. Один пелікан за день з’їдає понад кілограм їжі.

Влада вирішила годувати ненаситних птахів другосортною рибою. Пелікани ситі, а фермери спокійні.

Щовесни сотні мільйонів пернатих мігрують з Африки до Європи та Азії, а восени повертаються назад. Вони вибирають сухопутні маршрути, бо над морем летіти небезпечніше.

Ізраїль — це тимчасовий притулок для перелітних птахів, зокрема й пеліканів. Тут вони відпочивають та годуються.
Коротке посилання на цю сторінку:

Нахабним пеліканам віддають тонни риби в ІзраїліДубайський стартап робить столове приладдя з пшеничної соломиКенійська компанія рятує природу від електронного непотребуЕксміністра Казахстану засудили до 24 років позбавлення волі за вбивство дружиниТисячі лікарів у Південній Кореї звільняються на знак протестуДруга найбільша в історії Техасу пожежа знищує будинкиАвстралійські шахтарі роблять асани, щоб позбутися стресуВідкрита тюрма: як в’язнів Чехії повертають у суспільствоНайбільшу у світі дерев’яну вітряну турбіну збудували у ШвеціїЧим пригощатимуть гостей «Оскара»

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: