15.03.2024
Телеканал NTD

Пхеньян запустив десять ракет за день у бік Південної Кореї та Японії

Пхеньян запустив десять ракет за день у бік Південної Кореї та Японії

Щонайменше десять ракет різних типів за день запустила Північна Корея зі східного та західного узбережжя. Одна..

Дата завантаження: 2024-05-15

video

Щонайменше десять ракет різних типів за день запустила Північна Корея зі східного та західного узбережжя. Одна з них упала біля територіальних вод Південної Кореї — за 26 кілометрів на південь від Північної розмежувальної лінії.

На острові Улліндо, де живе десять тисяч осіб, оголосили повітряну тривогу. Люди сховалися в підвалах та укриттях.

[Кан Сін Чхоль, голова Об’єднаного комітету начальників штабів]:
«Північна Корея вперше, відколи було розділено півострів, запустила ракету, що впала біля наших територіальних вод. Це виняткова ситуація. І ми не можемо такого допускати».

У відповідь на дії Пхеньяна південнокорейські військовики запустили три керовані ракети класу «земля-повітря» в бік Північної лінії розмежування.

Міністр оборони Японії назвав випробування, які провела КНДР, абсолютно неприйнятними. Японські військовики засікли щонайменше дві ракети. Одна пролетіла 150 км, а інша — 200.

[Ясукадзу Хамада, голова міноборони Японії]:
«Ми тісно співпрацюватимемо з іншими країнами, зокрема зі США та Південною Кореєю. І ми сповнені рішучості твердо захищати життя наших людей та наше мирне існування. У цій ситуації ми реалістично розглянемо всі варіанти відповідей, не виключаючи нічого, зокрема й контратаки».

Пхеньян запустив ракети за кілька годин після того, як зажадав від Південної Кореї та США зупинити військові навчання. Вони розпочалися 31 жовтня. Ця операція під назвою «Пильний шторм» стала однією з найбільших спільних військових навчань двох країн. У ній беруть участь 240 бойових літаків, зокрема літаки-невидимки.

Північна Корея стверджує, що це приготування до вторгнення. Південна Корея та США заявляють, що навчання мають на меті зміцнення оборонної здатності.

За цей рік КНДР провела вже 29 ракетних випробувань.
Коротке посилання на цю сторінку:

Пхеньян запустив десять ракет за день у бік Південної Кореї та ЯпоніїПовені спричинили хаос в Афганістані та ПакистаніПедро Санчес залишається на посаді прем’єр-міністра Іспанії«Відновлення правосуддя для України»: 44 країни в Гаазі підтримали створення трибуналу для РосіїГонконг посилив закон про нацбезпекуНапади на німецьких політиків напередодні виборів почастішалиПарламент ЄС ухвалив спірний закон про відновлення природиВерховний суд США дозволив Техасу арештовувати нелегальних мігрантівЗагибель палестинців біля гуманітарного конвою: Ізраїль заявив, що не завдавав ударівЧовен із мігрантами перекинувся біля берегів Панами

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: