07.12.2024
Телеканал NTD

Тихоокеанське узбережжя США огорнув густий смог від лісових пожеж

Тихоокеанське узбережжя США огорнув густий смог від лісових пожеж

Лісові пожежі в штатах Орегон та Вашингтон огорнули димом більшу частину північно-західного тихоокеанського узбережжя США. Жителі..

Дата завантаження: 2024-05-06

video

Лісові пожежі в штатах Орегон та Вашингтон огорнули димом більшу частину північно-західного тихоокеанського узбережжя США.

Жителі Сіетла, Портленда та інших великих міст двох штатів тепер потерпають через найзабрудненіше повітря в країні.

У Сіетлі та передмісті мешкає близько чотирьох мільйонів людей. Багато хто каже, що їм важко дихати, і що сонце стало помаранчевим.

[Еліотт Бей, житель Сіетла]:
«У мене паморочиться голова. Зазвичай я багато гуляю, але зараз довелося відмовитися від вправ і скористатися автобусом».

За якістю повітря до десятки найгірших зараз входять міста у Вашингтоні та Орегоні. Очолює список Окрідж. Там індекс якості за рівнем шкідливих часток становить 487 балів. У Сіетлі індекс — 207, у Портленді — 204.

Через особливості погодних умов у регіоні смог від пожеж стелиться низько над землею. Людей закликають лишатись цими днями вдома, а, виходячи, надягати маски.

[Браян Гарві, професор кліматичних наук]:
«Період пожеж стає довшим. Димних днів у майбутньому слід очікувати більше. І важливо подумати про те, щоби підготуватися до цього, адаптуватися та захистити своє здоров’я за умов, коли диму буде багато».

Незабаром у всьому регіоні мають пройти дощі, що поліпшить якість повітря. Утім, є побоювання, що екстремально посушливе літо настільки висушило рослинність, що треба дуже багато вологи, щоб зупинити пожежі. Інакше тління триватиме, через що утворюватиметься новий дим.

Зараз у Вашингтоні та Орегоні палає понад два десятки лісових пожеж.
Коротке посилання на цю сторінку:

Тихоокеанське узбережжя США огорнув густий смог від лісових пожежДвоє мігрантів померло, намагаючись дістатися з Африки до Канарських островівЧим пригощатимуть гостей «Оскара»Габонський дизайнер перетворює викинутий папір на красиві вазиЯк пінгвінів захищають від пожеж на австралійському острові ФіліппВеличезне джерело природного водню знайшли в албанській шахтіАвстралія дозволила працівникам не відповідати на дзвінки начальства у вихідніВиснажлива спека заважає філіппінським школярам здобувати знанняУ Словенії завершили земляні роботи в новому тунелі, який веде до АвстріїГаїті закликає міжнародну спільноту запобігти геноциду в острівній державі

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: