07.02.2024
Телеканал NTD

Найбільша посуха: лікарі Сомалі побоюються повномасштабного голоду

Найбільша посуха: лікарі Сомалі побоюються повномасштабного голоду

Сотні матерів із дітьми сплять на землі та надіються на допомогу. Це Сомалі. Через багаторічну посуху..

Дата завантаження: 2024-05-06

video

Сотні матерів із дітьми сплять на землі та надіються на допомогу. Це Сомалі. Через багаторічну посуху ці люди втекли із сіл до столиці.

А це дитяча лікарня в Могадішо. Медики ледь справляються з напливом пацієнтів. Здебільшого це діти, яким бракує їжі.

[Авейс Олад Хассан, директор дитячої лікарні]:
«Ситуація нагадує голод 2011 року. Гірше, ніж було під час посухи 2017 року. Я працював у 2011 році, і зараз ситуація дуже схожа».

Тим часом сотні внутрішніх переселенців живуть у столиці у стихійних таборах.

[Аміна Абді Аден, переселенка]:

«Маю шестеро дітей. Я втекла від посухи, бо не було води та їжі. Сюди нас пригнало лихо. Прийшли пішки, машини немає. Ми йшли сім днів. Лишили наших чоловіків».

Таких історій тут тисячі. Більшість прийшли пішки й дорогою втратили когось із родичів.

[Нурто Мохамед, переселенка]:
«Це вже четвертий рік посухи. Наші корови й кози померли. Я лишила чоловіка. Поки ми йшли, через голод і спрагу померли троє моїх синів. Я й четверо моїх дітей змогли дістатися сюди. У нас нічого немає».

[Фалхад Хуссейн, переселенка]:
«Маю п’ятеро дітей. Було сім, але двоє померло ще маленькими через спрагу й голод, спричинені посухою. Також були навали сарани та війни. Тепер ми в цих таборах, але допомога однаково потрібна».

Деяким людям забракло навіть наметів. Вони сплять під деревами.

[Фадума Абдул Кадір Варсаме, директор таборів IDP]:
«Це виснажені люди, які не мають ні прихистку, ні посуду, ні їжі. Вони просто сидять і сплять під деревами навіть коли дощить. Добре, коли їм допомагають».

Ще на початку вересня ООН попереджала, що у двох районах Сомалі з жовтня до грудня може початися повномасштабний голод. Нині голодна смерть загрожує більш як півмільйону сомалійських дітей.
Коротке посилання на цю сторінку:

Найбільша посуха: лікарі Сомалі побоюються повномасштабного голодуЯдерні відходи загрожують родючій долині в Центральній АзіїМедзаклади Південної Кореї гостро потребують лікарівКенійська компанія рятує природу від електронного непотребуБританський король Чарльз III повертається до виконання громадських обов’язківКовбаса з єнотів — новий делікатес у НімеччиніПрезидент Південної Кореї закликав лікарів-страйкарів шукати компромісТепловий стрес охоплює дедалі більше територій ЄвропиНа Канарських островах протестують проти масового туризмуВірмени протестують проти передання Азербайджану чотирьох сіл

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: