07.04.2024
Телеканал NTD

Мобільну лікарню для лікування холери встановили в столиці Гаїті

Мобільну лікарню для лікування холери встановили в столиці Гаїті

Організація «Лікарі без кордонів» відкрила мобільну лікарню для лікування хворих на холеру в столиці Гаїті, а..

Дата завантаження: 2024-05-07

video
1243803491

Організація «Лікарі без кордонів» відкрила мобільну лікарню для лікування хворих на холеру в столиці Гаїті, а саме в районі Сіте-Солей. Його вважають одним із найбідніших і найнебезпечніших. Через брак чистої питної води й антисанітарію хвороба тут поширюється чимраз більше.

[Александре Марку, представник «Лікарів без кордонів»]:
«З кінця вересня — початку жовтня ми стали приймати хворих із симптомами холери. Тут, у протихолерному центрі лікування в Сіте-Солей, ми напнули кілька наметів для приймання хворих. Лікуємо здебільшого від зневоднення».

Тут немає каналізації, до будинків майже не підведено електропостачання, а рівень злочинності зашкалює. Через сутички злочинних банд людям часто не можуть доставити воду й харчі.

[Александре Марку, представник «Лікарів без кордонів»]:
«З початку спалаху щодня приймаємо коло 40 пацієнтів. Загалом ми можемо прийняти 200 осіб».

За даними на середину жовтня, протягом цього спалаху в країні зафіксували 18 смертей від холери.

Водночас під час епідемії 2010 від цієї хвороби померло коло 10 тисяч осіб.

Холера зазвичай поширюється через воду, забруднену фекаліями заражених людей. Тобто чиста питна вода має велике значення для запобігання епідеміям.
Коротке посилання на цю сторінку:

Мобільну лікарню для лікування холери встановили в столиці ГаїтіЯк у популярному туристичному місті Таїланду справляються з мавпячим свавіллямДруга найбільша в історії Техасу пожежа знищує будинкиУ Ріо намагаються зупинити спалах лихоманки денге до кульмінації карнавалуМігранти не бояться нового закону Техасу й далі проникають до СШАДубайський стартап робить столове приладдя з пшеничної соломиКоли відбудеться найближче сонячне затемнення, і хто його зможе побачитиРекордно низьку народжуваність зафіксували в Японії 2023 рокуМистецтво допомагає людям із деменцією поліпшити якість життяООН: дитяча смертність у світі зменшилася до рекордно низького рівня

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: