03.06.2024
Телеканал NTD

Симулятор ураганів у Данії пропонує пограти з вітром

Симулятор ураганів у Данії пропонує пограти з вітром

Тут можна випробувати себе на витривалість і силу й навіть пограти з вітром. У данському місті..

Дата завантаження: 2024-05-03

video

Тут можна випробувати себе на витривалість і силу й навіть пограти з вітром. У данському місті Норборг з’явився симулятор екстремальних погодних умов. Його назвали «Здолай ураган».

Потрібно першим добігти до заповітної кнопки. Водночас у найнебезпечнішому відділі швидкість вітру сягає 130 кілометрів за годину. Це вище, ніж в урагані другої категорії.

Симулятор відкритий для людей віком від п’яти до 80 років. Сила вітру регульована.

[Інгус Аугсткалнс, засновник музею «Здолати ураган»]:
«Від бризу для малюків до урагану другої категорії для підлітків та дорослих. Ми даємо змогу грати з вітром і веселитися. Та це також має високу освітню цінність.

Тут можна сповна відчути всю красу природного катаклізму. Вітер супроводжують звуки, світлові й анімаційні ефекти. Так, помірятися силами з ураганом можна в змодельованому місті, горах, лісі чи пустелі.

[Інгус Аугсткалнс, засновник музею «Здолати ураган»]:
«Звісно, люди знають, що таке урагани. Але коли їм кажуть залишити зону лиха, вони цього не роблять. Просто нехай проведуть 20 секунд у центрі “Здолати ураган”. Вони відчують цю екстремальну силу природи, а ще зрозуміють, наскільки вони вразливі».

Гостям пропонують освітні заходи з аеродинаміки, енергії вітру та фізики.

[Інгус Аугсткалнс, засновник музею «Здолати ураган»]:
«А ще маємо тренажер, який спеціально зроблено для рятувальних служб і військовиків. І є певні навички, які там можна опановувати».

Як прогнозують науковці, у цьому столітті урагани 4-ї і 5-ї категорій ставатимуться частіше, ніж раніше. Їх побільшає приблизно на 10 %.
Коротке посилання на цю сторінку:

Симулятор ураганів у Данії пропонує пограти з вітромБез інтернету та зв’язку: на Балі відзначили День тишіПінболом захоплюється дедалі більше молодіУ Хорватії прихід весни святкують Фестивалем вогнівФруктова мода: як з ананасів роблять взуттяЕксклюзивні й дорогі: глобуси, як і раніше, потрібні покупцямВогняноволосі жінки незвичайної краси: виставка прерафаелітів відкрилася в ІталіїКубинське болеро внесли до списку культурної спадщини ЮНЕСКОТуніська співачка хоче відродити в країні давню берберську мову2400 троянд різних сортів привезли на виставку в Індії

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: