27.07.2024
Телеканал NTD

Повітряне таксі з вісьмома гвинтами випробували в Дубаї

Повітряне таксі з вісьмома гвинтами випробували в Дубаї

Цей літальний апарат скоріше можна назвати збільшеною версією дрона. Його створила одна китайська компанія. Цим тестовим..

Дата завантаження: 2024-04-27

video

Цей літальний апарат скоріше можна назвати збільшеною версією дрона. Його створила одна китайська компанія. Цим тестовим польотом у Дубаї вона показує, який вигляд у майбутньому матимуть повітряні таксі.

eVTOL — один із десятків таких проєктів повітряних таксі, які розробляють у світі. Проте лише кілька прототипів успішно протестували з пасажирами на борту. І, як припускають, мине ще багато років, перш ніж такі апарати піднімуться в небо.

Наразі випробування проходить із порожньою кабіною. Однак у компанії запевняють, що в липні 2021 року провели успішний політ із людиною на борту.

[Омар аль-Хан, виконавчий директор Торгово-промислової палати Дубая]:

«Ми очікуємо, що у 2024 році буде готове нове покоління таких авто, а у 26-му ви побачите більше льотних випробувань. Ця машина важить 700 кілограмів. Але здаля цього не видно, вона більше схожа на безпілотник».

Таксі зможе перевозити двох пасажирів. Злітає за допомогою восьми гвинтів. Максимальна швидкість — 130 кілометрів за годину.

[Мін Цянь Цюй, головний менеджер компанії ― розробника летючого авто]:
«Зараз ми в процесі випробувань. Ми крок за кроком виходимо на міжнародний ринок».

Сектор летючих машин, як і раніше, стикається з багатьма обмеженнями. Так, час польоту поки невеликий. Також немає інфраструктури й систем керування таким транспортом. Під питанням і його безпека.

За задумом, такі дрони, на відміну від літаків і гелікоптерів, зможуть швидко перевозити людей із точки А до точки Б у межах міста. Як очікують, у майбутньому вони стануть альтернативою наземному транспортові й позбавлять від багатогодинних заторів.
Коротке посилання на цю сторінку:

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: