19.07.2024
Телеканал NTD

Фонд Джеффа Безоса планує відновити 100 млн га земель в Африці

Фонд Джеффа Безоса планує відновити 100 млн га земель в Африці

Один із найбагатших людей світу Джефф Безос має намір зупинити вирубування лісів і повернути родючість ґрунту..

Дата завантаження: 2024-05-19

video

Один із найбагатших людей світу Джефф Безос має намір зупинити вирубування лісів і повернути родючість ґрунту в Африці. Грандіозний проєкт включає відновлення земель на площі 100 мільйонів гектарів.

[Ендрю Стір, директор організації Earth Fund]:
«60 % ґрунту в Африці деградувало. Під відновленням ми маємо на увазі дуже просту ідею. Тобто садити більше дерев, кущів і сільськогосподарських культур, щоб вони за допомогою магії фотосинтезу очищали повітря від вуглекислого газу. Фермери більше зароблятимуть, з’явиться більше харчів, ґрунт стане родючішим, а люди — здоровішими».

Проєкт здійснюватимуть сім партнерських організацій. Екологічний фонд Безоса виділить на нього понад п’ять мільйонів доларів.

Ще п’ять мільйонів доларів підуть на те, щоб висадити 35 мільйонів дерев у Кенії, Мозамбіку та на Мадагаскарі.

Країни Африки постійно потерпають через екстремальні погодні умови. Десь роками триває посуха, тоді як інші райони затоплюють повені.
Коротке посилання на цю сторінку:

Фонд Джеффа Безоса планує відновити 100 млн га земель в АфриціНемає джерел: через забруднення іракці змушені купувати питну водуКонфіскованій зброї знайшли мирне застосування в ПеруЯк музика допомагає молоді не померти з нудьги в австралійській глушиніЧерез війну в Секторі Гази Ізраїль утратив тисячі палестинських робітниківОстанній підліток у селі: як Греція планує підвищувати народжуваністьКовбаса з єнотів — новий делікатес у НімеччиніНирки — у центрі нової кризи в НепаліФермери біля затоплених полів у Греції скаржаться на погоду та просять допомогиООН: голодна смерть загрожує 220 000 дітей у Судані

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: