16.01.2024
Телеканал NTD

З Північної Кореї знову летять балістичні ракети

З Північної Кореї знову летять балістичні ракети

Ще дві балістичні ракети малої дальності запустив Пхеньян. Це сталося через годину після того, як МЗС..

Дата завантаження: 2024-05-16

video

Ще дві балістичні ракети малої дальності запустив Пхеньян. Це сталося через годину після того, як МЗС КНДР розкритикувало Раду Безпеки ООН за засідання, яке вона провела в середу. На ньому обговорювали випробування Північної Кореї та додаткові санкції проти неї.

Цього разу ракети було запущено в бік східного узбережжя КНДР. Перша піднялася на висоту 100 кілометрів і пролетіла 350 кілометрів. Друга летіла на нижчій висоті й змінювала траєкторію польоту. Такі важче виявляти й збивати. Ракета пролетіла 800 кілометрів і, як і перша, впала в Японське море. Цей запуск став шостим за останні 12 днів.

[Ясукадзу Хамада, міністр оборони Японії]:
«За короткий проміжок часу з кінця вересня Пхеньян провів шість запусків. Його провокаційні дії почастішали».

Випробування КНДР засудили США, Південна Корея і Японія.

[Сейдзі Кіхара, заступник генсекретаря кабміну Японії]:

«Ми вважаємо, що Північна Корея, ймовірно, й далі вчинятиме провокаційні дії, зокрема ядерні випробування».

Японія і Південна Корея обіцяють і далі тісно співпрацювати зі США, щоб зміцнювати свою оборону.

Раніше цього тижня Пхеньян запустив міжконтинентальну балістичну ракету середньої дальності «Хвасон-12». Вона пролетіла над Японією, після чого впала в Тихий океан. Востаннє такі випробування проходили п’ять років тому.

Дії північнокорейців змусили США повернути свій авіаносець до акваторії Південної Кореї і Японії. Той повертався на базу після спільних навчань із південнокорейськими ВМС.

Цього року КНДР запустила коло 40 ракет. У Вашингтоні й Сеулі вважають, що Пхеньян готовий провести і ядерне випробування — уже сьоме. Останнє пройшло п’ять років тому після спільних військово-морських навчань Південної Кореї і США.
Коротке посилання на цю сторінку:

З Північної Кореї знову летять балістичні ракетиПетропавловськ, що в Казахстані, частково затоплений, тисячі людей евакуйованоРБ ООН ухвалила резолюцію, у якій закликала негайно припинити вогонь у Секторі ГазиПожежа в будівлі старої фондової біржі Копенгагена нагадала трагедію з Нотр-ДамомПерешкодити мародерству: бразильська поліція патрулює затоплені райониПрем’єр-міністр Гаїті подав у відставку на тлі насильства в країніДональд Трамп обійшов Ніккі Гейлі в її рідному штаті Південна КаролінаУ Балтиморі починають підіймати міст, що обвалився, а тіла всіх загиблих поки що не знайшлиПольська поліція розганяє фермерів сльозогінним газом та шумовими гранатамиВсесвітній День Фалунь Дафа відзначили парадами та іншими мальовничими заходами

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: