17.11.2024
Телеканал NTD

Голова МЗС Данії: «Витоки спричинені вибухами»

Голова МЗС Данії: «Витоки спричинені вибухами»

Витік газу на «Північних потоках» стався внаслідок навмисних вибухів. Про це заявив міністр закордонних справ Данії..

Дата завантаження: 2024-05-17

video

Витік газу на «Північних потоках» стався внаслідок навмисних вибухів. Про це заявив міністр закордонних справ Данії Єппе Кофод.

[Єппе Кофод, міністр закордонних справ Данії]:
«Ми змогли встановити, що ці витоки спричинили вибухи. Ці трубопроводи підірвали, і всі дані, які ми маємо, свідчать про це. Ось чому ми кажемо, що це було зроблено навмисно».

Газ і далі викидається у Балтійське море. Водночас досі не зрозуміло, хто може стояти за витіканням. Кофод каже, що уряд Данії найближчими днями опублікує результати розслідування. Він назвав вибухи загрозою безпеці ЄС.

[Єппе Кофод, міністр закордонних справ Данії]:
«Це атака на європейську інфраструктуру, і ми маємо на неї реагувати».

Росія звинуватила в НС на «Північному потоці-1» та -2 Сполучені Штати.

Білий дім ці звинувачення відкидає.

Водночас міністр оборони Німеччини сказав, що наразі рано когось звинувачувати, і слід дочекатися закінчення розслідування.

На трубопроводи «Північного потоку» витратили мільярди доларів. Їх спільно інвестували Росія та європейські партнери.

Витоки сталися в кількох місцях у виключних економічних зонах Данії та Швеції. Водночас трубопроводи в цей час не працювали, однак у них попередньо закачали газ на випадок, якщо подача відновиться.
Коротке посилання на цю сторінку:

Голова МЗС Данії: «Витоки спричинені вибухами»Новий рекорд: у Ріо-де-Жанейро спека відчувалася на рівні 62 °CУ центрі столиці Ірландії демонтували 200 наметів нелегальних іммігрантівБанди підпалили парковання в столиці Гаїті: згоріли десятки машинЩе одного імовірного китайського шпигуна заарештували в НімеччиніХаос в аеропортах: у Великій Британії стався масовий збій у системі реєстрації пасажирівТайїп Ердоган: «Більш як 1000 членів ХАМАСу перебуває в лікарнях Туреччини»Ізраїль звинуватив сестру лідера ХАМАСу Ісмаїла ГаніїСупервівторок завершився перемогою Дональда Трампа та Джо БайденаЄвропарламент затвердив нові імміграційні правила Євросоюзу

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: