15.10.2024
Телеканал NTD

Сербія, Угорщина та Австрія поліпшать методи стримування потоків біженців

Сербія, Угорщина та Австрія поліпшать методи стримування потоків біженців

Як стримати потік нелегалів, знову обговорили лідери Сербії, Угорщини та Австрії. Вони зустрілися в Будапешті й..

Дата завантаження: 2024-05-15

video

Як стримати потік нелегалів, знову обговорили лідери Сербії, Угорщини та Австрії. Вони зустрілися в Будапешті й домовилися вжити нових заходів, бо тиск на кордони цих країн і далі зростає.

За даними Frontex, за перші вісім місяців цього року на кордоні ЄС із Західними Балканами зафіксували понад 86 тисяч незаконних перетинів. Це майже вчетверо більше, ніж торік.

На зустрічі домовилися зупиняти мігрантів уже на кордоні із Північною Македонією. Це полегшить ситуацію на угорсько-сербському кордоні. Також планують якнайшвидше депортувати тих, кому в’їзд заборонять.

[Віктор Орбан, прем’єр-міністр Угорщини]:
«Нам треба створити міграційні зони, як кажуть у Брюсселі, — гарячі точки за межами ЄС. Ми закликаємо змінити закони Євросоюзу. Прохання про надання притулку мають подавати лише за межами ЄС. І дозвіл на в’їзд до Європи не можна видавати, доки не розглянуть заявку. Ось у такому разі наші проблеми буде подолано».

[Карл Негаммер, канцлер Австрії]:
«Нам треба в Європейському Союзі змінити правову ситуацію, створити ефективні процедури надання притулку, а ще організувати швидку репатріацію тих, кому не дозволено лишатися».

Президент Сербії сказав, що його країна змінить візову політику. Мігранти не зможуть використовувати її як державу в’їзду до ЄС. Він також додав, що помітно збільшилася кількість переселенців із Сирії, Пакистану й Афганістану.

[Александар Вучич, президент Сербії]:
«До кінця року Сербія значно гармонізує свою візову політику з політикою Євросоюзу. Це перший крок до зупинення тих, хто використовує Сербію як пункт в’їзду для подальшої нелегальної міграції на Захід».

Frontex зазначає, що західнобалканський маршрут міграції до ЄС і нині найактивніший.
Коротке посилання на цю сторінку:

Сербія, Угорщина та Австрія поліпшать методи стримування потоків біженцівПрем’єр-міністр Гаїті подав у відставку на тлі насильства в країніКитай обурений санкціями, запровадженими через війну в УкраїніВ одному турецькому місті поновили на посаді обраного прокурдського мераІзраїль відправив танки на північ Сектора ГазиУгорці виходять на протести через скандал навколо президентського помилуванняУ Гаїті сформували перехідну президентську раду та призначили прем’єраПеребіжчики з КНДР розповіли свої історії на засіданні ООНЗруйнований міст у Балтіморі: кадри через 10 днів після аваріїГрад з куряче яйце, снігопади й торнадо: провінції Китаю потерпають від негоди

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: