17.01.2024
Телеканал NTD

Жителі Флориди оговтуються після катастрофічного урагану «Ієн»

Жителі Флориди оговтуються після катастрофічного урагану «Ієн»

Житель Флориди Девід Адамс іде вбрід через свою вулицю в місті Форт-Маєрс й оцінює руйнування, завдані..

Дата завантаження: 2024-05-17

video

Житель Флориди Девід Адамс іде вбрід через свою вулицю в місті Форт-Маєрс й оцінює руйнування, завдані ураганом «Ієн».

Девід, як і тисячі інших жителів регіону, відмовився евакуюватися й вирішив перечекати лихо вдома з дружиною і двома котами.

Сезон ураганів завжди небезпечний, але, за словами чоловіка, він і уявити не міг, яка буде катастрофа.

[Девід Адамс, житель Форт-Маєрса]:
«Ми вийшли за двері, — точніше, випливли за двері, бо вода була тут. Потім перебралися по цій штуці, обійшли весь будинок по даху й попливли до катера».

Усередині дому тепер уламки, сміття та багно, а зовні — повалені дерева. Девід каже, що більше ніколи не ігноруватиме вказівки штату про евакуацію і прогнози метеорологів.

[Девід Адамс, житель Форт-Маєрса]:
«Тепер я до них прислухатимуся. Раніше навіть синоптики в новинах казали, що кожного десятого разу їхні прогнози збуваються. І саме зараз так і сталося, бо прийшов шторм і приніс 3 з половиною метри води».

Застряглі між будинками катери, затоплені вулиці, уламки, принесені водою автомобілі, повалені дерева і стовпи та інші руйнування. Таке можна бачити на всьому узбережжі Мексиканської затоки у Флориді.

Луїс Дамоне також став свідком лиха, бо вирішив не евакуюватися.

[Луїс Дамоне, житель Форт-Маєрса]:
«Це руйнівна річ, але що вдієш? Ми ще не так постраждали, як інші люди. Звідки взялися ці машини, я не знаю. Їх тут не було. Гадаю, пробуватимемо все відновити й почати з початку».

Тим часом на заправки Флориди вишиковуються багатогодинні черги. Понад два мільйони 300 тисяч домогосподарств штату — без світла.

До того, як «Ієн» налетів на США, він набирав сили. Зрештою його максимальна швидкість вітру досягла 250 кілометрів за годину. Він став одним із найлютіших ураганів у США за останні роки.

Пізніше він ослаб до тропічного шторму й рушив до штатів Джорджія, Південна та Північна Кароліна.
Коротке посилання на цю сторінку:

Жителі Флориди оговтуються після катастрофічного урагану «Ієн»Ізраїль звинуватив сестру лідера ХАМАСу Ісмаїла ГаніїІзраїль завдав ударів по об’єктах в ІраніНирки — у центрі нової кризи в НепаліФермери Греції і Польщі не припиняють протестуватиВикрадення планів безпеки поставила під загрозу проведення Олімпіади в ПарижіДесятки загиблих: Пакистан накрили рясні снігопади та зливиГаїті закликає міжнародну спільноту запобігти геноциду в острівній державіАвстралія незадоволена поясненням Ізраїлю й вимагає покарати винних у загибелі волонтерівАмериканський штат Аризона повернув закон 1864 року, який забороняє аборти майже в усіх випадках

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: