29.03.2024
Телеканал NTD

Після рішення ОПЕК+ зменшити видобуток нафти ціни на неї пішли вгору

Після рішення ОПЕК+ зменшити видобуток нафти ціни на неї пішли вгору

Ціни на нафту зростають після рішення ОПЕК+ зменшити видобуток. Так, на лондонській біржі нафта марки Brent..

Дата завантаження: 2024-04-29

video

Ціни на нафту зростають після рішення ОПЕК+ зменшити видобуток. Так, на лондонській біржі нафта марки Brent 5-го жовтня коштувала понад 93 долари за барель.

Видобуток зменшили найбільше з часів пандемії 2020 року.

Кілька місяців тому ціни на нафту впали зі 120 до 90 доларів через побоювання світового економічного спаду, підвищення відсоткових ставок у США та зміцнення долара.

[Хайтам аль-Гаїс, генеральний секретар ОПЕК]:
«Ми не наражаємо на небезпеку енергетичні ринки. Ми створюємо безпеку і стабільність на енергетичних ринках. Усе має ціну. Енергетична безпека теж має ціну».

У серпні ОПЕК+ не досягла мети з видобутку трьох мільйонів 580 тисяч барелів на добу, бо кілька країн уже видобували значно менше за свої квоти.

Як очікують, нових цілей з видобутку переважно досягатимуть основні країни Близького Сходу на чолі із Саудівською Аравією, ОАЕ та Кувейтом.

[Абдулазіз бін Салман аль-Сауд, міністр енергетики Саудівської Аравії]:
«Маємо надати допомогу ринку на весь рік, на повні 14 місяців, якщо буде потрібно. Однак якщо щось зміниться, ми внесемо корективи. Якщо ситуація погіршиться, нам також доведеться внести корективи».

США наполягали, щоб виробники ОПЕК+ не робили значних знижень. Аналітики вважають, що це пов’язано з тим, що Джо Байден надіється запобігти зростанню цін на бензин у США напередодні проміжних виборів до Конгресу. Вони пройдуть 8 листопада.
Коротке посилання на цю сторінку:

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: