19.11.2024
Телеканал NTD

У Сирії на тлі громадянської війни поширюється холера

У Сирії на тлі громадянської війни поширюється холера

Від холери в Сирії померло вже коло 30 осіб. І це лише підтверджені випадки. Загалом у..

Дата завантаження: 2024-05-19

video

Від холери в Сирії померло вже коло 30 осіб. І це лише підтверджені випадки. Загалом у країні зареєстровано щонайменше 2000 випадків зараження. Причому на територіях усіх сторін, які беруть участь у громадянській війні.

У найбільшій небезпеці — вимушені переселенці. Вони живуть у наметових таборах без водопроводу й каналізації.

[жителька табору для переселенців]:
«Ми помремо перш ніж ситуація покращиться. Ми й так помираємо. Хочемо їсти й пити і не скаржимося. Але терпіти вже неможливо. Нам дошкуляють щури й миші».

Спалах почався на північному сході Сирії в селі на березі Євфрату. Згодом перекинувся на західні території.

[Джаван Мустафа, представник системи охорони здоров’я]:

«Спостерігається повільне зростання кількості випадків захворювання. Це не перетворилося на неконтрольовану епідемію».

Водночас лікарні наповнюються новими пацієнтами. До того ж через війну не працює більш як половина медичних закладів. Аналізи можуть робити не в усіх клініках. Так, на північному сході країни зафіксовано 4350 випадків із підозрою на холеру, але підтвердити змогли лише 100.

[Антар Сіно, лікар]:
«Симптоми в пацієнтів схожі на холеру, але для нас це лише підозра на інфекцію. Лікування все ж таки призначаємо, як при цій хворобі. Лабораторний аналіз дуже важливий, але його немає і ми не можемо підтвердити діагноз».

Холера – небезпечне інфекційне захворювання. Супроводжується блюванням і діареєю. Це призводить до швидкого зневоднення організму, через що смерть може настати за кілька годин.

Міжнародні гуманітарні організації збільшили обсяги постачання чистої води для жителів районів, де поширюється інфекція. Також людям пояснюють, як поширюється хвороба і які в неї симптоми.

Війна в Сирії триває вже 11 років. Мільйони осіб стали біженцями й переселенцями.
Коротке посилання на цю сторінку:

У Сирії на тлі громадянської війни поширюється холераНауковці: квітень став найспекотнішим за всю історію спостереженьЯк музика допомагає молоді не померти з нудьги в австралійській глушиніПольські діти раді скасуванню домашнього завдання, а ось батьки спантеличеніСтаре місто в Дубровнику хочуть повернути місцевим жителямОгляд світових подій (з 7 по 12 квітня)Мистецтво допомагає людям із деменцією поліпшити якість життяПрезидент Південної Кореї закликав лікарів-страйкарів шукати компромісУ передмісті Парижа відкрилося Олімпійське селищеАвстралійські шахтарі роблять асани, щоб позбутися стресу

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: