13.10.2024
Телеканал NTD

Лихоманка денге поширюється в Індії через рясні дощі

Лихоманка денге поширюється в Індії через рясні дощі

Спалахи лихоманки денге зареєстрували на півночі та сході Індії. Там мусонні дощі створили сприятливі умови для..

Дата завантаження: 2024-05-13

video

Спалахи лихоманки денге зареєстрували на півночі та сході Індії. Там мусонні дощі створили сприятливі умови для розмноження комарів, які переносять інфекцію.

На півночі країни в штаті Уттаракханд підтвердили понад 650 випадків захворювання.

[Раджеш Кумар, співробітник департаменту охорони здоров’я]:
«Але 90 % хворих одужує».

У східному штаті Одіша виявили майже 3800 випадків зараження.

[Ніраджан Мішра, співробітник департаменту охорони здоров’я]:

«27 із 30 округів повідомляють про випадки захворювання на денге. Дощі тривають, і вірус активно поширюється. Але останнім часом щоденних випадків стає меншає».

У лікарнях Калькутти, де живе багато мільйонів жителів, палати швидко заповнюються пацієнтами. Житлові райони міста обприскують пестицидами, щоб у місцях, де є стояча вода, розмножувалося менше комарів.

Лихоманка денге — гостре вірусне захворювання. Воно супроводжується високою температурою, болем у кістках, суглобах і м’язах, а також інтоксикацією та збільшенням лімфатичних вузлів. Зазвичай пацієнт одужує за тиждень, але іноді хвороба набуває важкої форми.

Щороку в усьому світі від лихоманки денге вмирає коло 40 тисяч людей.
Коротке посилання на цю сторінку:

Лихоманка денге поширюється в Індії через рясні дощіМарокко: лазні закриті, води немаєУ Гаїті біженці змушені жити в поганих умовах у тимчасових притулкахГаїті закликає міжнародну спільноту запобігти геноциду в острівній державіУ Південній Кореї лікарів-протестувальників збираються віддати під судНацгвардія допоможе стримати зростання злочинності в метро Нью-ЙоркаТуристи розчаровані через страйк працівників Ейфелевої вежіФермери біля затоплених полів у Греції скаржаться на погоду та просять допомогиКоли відбудеться найближче сонячне затемнення, і хто його зможе побачитиНеочищені стічні води щодня скидають у річки Сербії

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: