Бізнес процвітає і розширюється.
[Берню Бльо, підприємець]:
«За цінністю равликів можна вважати сучасною ікрою. Його м’ясо просто не порівняти з яловичиною».
На місцевому ринку м’ясо равликів удвічі дорожче за яловичину.
Зазвичай равликів збирають у дикій природі — коло 7 тонн за рік. Але мангрові ліси вирубують, і знаходити здобич стає важче.
На фермах равликів одержують удвічі більше. У країні працює вже 1200 равликових ферм. Навчання пройшло майже 6000 осіб.
Підприємець Берню Бльо розводить черевоногих молюсків уже п’ять років. Він уважає, що це розв’яже проблему з продовольством і забезпечить роботою місцевих жителів.
[Берню Бльо, підприємець]:
«Якщо буде більше виробників, вартість равликів на ринку знизиться. Люди матимуть роботу й ліпше житимуть».
Крім м’яса равликів, використовують і слиз. З нього роблять мило й гелі для душу.
Коротке посилання на цю сторінку: