15.01.2024
Телеканал NTD

Кубок Ікара: політ над Альпами на параплані

Кубок Ікара: політ над Альпами на параплані

Справжній карнавал барв і невгамовної фантазії проходить над французькими Альпами. На Кубку Ікара у Франції коло..

Дата завантаження: 2024-05-15

video

Справжній карнавал барв і невгамовної фантазії проходить над французькими Альпами. На Кубку Ікара у Франції коло ста парапланеристів відважно збігають зі скелі, злітаючи в повітря з більярдним столом чи в пожежній машині. Інші приміряють кіноролі Маверіка й Гусака з «Топ Гана».

[Ремі Бауше, учасник]:
«Оскільки ми вже випустили цього року новий фільм – 20 років потому – ми подумали з Маверіком, що треба знову політати на старому F14. Ми зняли його, почистили, поміняли прокладку… Якщо погода дасть змогу нам злетіти, ми повернемо в повітря нашу стареньку».

Проте непередбачувана погода змусила пілотів на кілька годин затриматися на землі.

[Гюго Ено, учасник]:
«Я хвилююся, це мій перший раз. Ми довго готувалися. Але впевнений, що погода дасть нам вікно для польоту.

[К’ян Коннар, учасник]:
«Трохи нервую. Та я маю досвід. Це мій п’ятий чи шостий кубок, тому я впевнений: параплан надійний і міцний. Ця пожежна машина чудово злетить».

На щастя, фестиваль відбувся. Публіка спостерігала за сотнею барвистих польотів.

[Жульєн Мора, учасник]:
«Звісно, це складно, особливо коли за спиною такий величезний костюм, як літак. Коли злітаю, завжди відчуваю приплив адреналіну. Люди аплодують, а ми ділимося з ними своїм щастям».

Змагання парапланеристів відбувається в селі Сен-Ілер щорічно із 70-х років. Проте у 2020-му пандемія внесла корективи, і Кубок Ікара скасували. У 2021-му він пройшов у скороченому форматі. Цього року фестиваль відновився. Упродовж тижня його відвідають 90 тисяч глядачів.
Коротке посилання на цю сторінку:

Кубок Ікара: політ над Альпами на парапланіЛіванських школярів в ігровій формі навчають громадянської активностіТуристи закликають дати спокій принцесі Кейт після того, як її помітили у ВіндзоріЯк пінгвінів захищають від пожеж на австралійському острові ФіліппМігранти не бояться нового закону Техасу й далі проникають до СШАУ Мексиці на тлі нестачі води розгоряється суперечка через приватні штучні озераШістьох арештовано й трьох розшукують у справі про найбільше в історії Канади викрадення золотаМігранти в американському штаті Аризона можуть опинитися на вулиці через відсутність фінансуванняМедзаклади Південної Кореї гостро потребують лікарів

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: