15.09.2024
Телеканал NTD

Пташиний грип може стати загрозою для рідкісних пернатих у неволі

Пташиний грип може стати загрозою для рідкісних пернатих у неволі

На заході Великої Британії добре помітно наслідки пташиного грипу. Щодня на узбережжі Корнуолла знаходять дедалі більше..

Дата завантаження: 2024-05-15

video

На заході Великої Британії добре помітно наслідки пташиного грипу.

Щодня на узбережжі Корнуолла знаходять дедалі більше мертвих птахів.

До місцевого фонду дикої природи зазвичай надходить коло 100 дзвінків на рік із повідомленнями про тушки пернатих. Проте цього року їх, імовірно, вдесятеро більше.

[Еббі Кросбі, співробітниця фонду дикої природи]:
«Ситуація дуже серйозна. Це впливає на певну групу тварин, яка вже стоїть перед багатьма викликами. Тепер їй загрожує ще й глобальна пандемія. Ми закликаємо людей триматися якомога далі від хворих, поранених чи мертвих птахів. Це складно, але дуже важливо».

Пташиний грип поширюється серед птахів, але зрідка може вражати й людей.

Міністерство довкілля країни закликало всіх британських птахівників уважно відстежувати будь-які симптоми й постійно стежити за безпекою.

У заповіднику дикої природи в Корнуоллі над вольєром для пінгвінів розтягли сітку. На фламінго взагалі більше не можна подивитися.

[Девід Вулкок, куратор заповідника]:
«Ми хвилюємося, що втратимо частину або всіх птахів у нашому заповіднику. Багатьом видам, з якими ми працюємо, загрожує зникнення. Деякі вже вимерли в дикій природі. Тож на нас лежить величезна відповідальність. Мусимо зробити так, щоб ці птахи не захворіли на грип».

Водночас хвороба загрожує й диким птахам Франції. Так, на атлантичному узбережжі країни влітку зафіксували рідкісний спалах пташиного грипу серед сул. Зазвичай епідемії відбуваються осінніми й зимовими місяцями. Проте зоозахисники стурбовані тим, що загроза може стати цілорічною.
Коротке посилання на цю сторінку:

Пташиний грип може стати загрозою для рідкісних пернатих у неволіКенійські огієки борються порти виселення з прадавнього лісуСрібна шахта відродила занепале боснійське містоТисячі лікарів у Південній Кореї звільняються на знак протестуНауковці: квітень став найспекотнішим за всю історію спостереженьУ Південній Кореї лікарів-протестувальників збираються віддати під судНацгвардія допоможе стримати зростання злочинності в метро Нью-ЙоркаДубайський стартап робить столове приладдя з пшеничної соломиНеочищені стічні води щодня скидають у річки СербіїГабонський дизайнер перетворює викинутий папір на красиві вази

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: