04.11.2024
Телеканал NTD

Франція та Румунія підписали угоду про збільшення експорту українського зерна

Франція та Румунія підписали угоду про збільшення експорту українського зерна

У понеділок, 12 вересня, міністри транспорту Франції та Румунії підписали угоду про співпрацю для збільшення експорту..

Дата завантаження: 2024-05-04

video

У понеділок, 12 вересня, міністри транспорту Франції та Румунії підписали угоду про співпрацю для збільшення експорту українського зерна до країн, що розвиваються.

Як заявив міністр транспорту Франції Клеман Бон, договір охоплює експорт сухопутним, морським і річковим транспортом.

Відповідно до угоди, Париж допоможе своєму партнерові розробити проєкт підвищення ефективності порту міста Галац та обладнати прикордонні пункти на півночі країни. Водночас Франція сприятиме в оптимізації використання зернових контейнерів, розміщених у порту Констанци, а також у збільшенні пропускної здатності в Констанці та в Сулинському гирлі.

Угода також допоможе створити коридор між Румунією та Україною для поліпшення руху суден. Згідно з документом, Париж також сплатить початкову технічну експертизу та співпрацюватиме з Бухарестом, щоб визначити майбутнє фінансування.

Варто зазначити, що Румунія, посідає друге місце в Євросоюзі після Франції за обсягами експорту пшениці до країн, які не входять до блоку, зокрема до Єгипту. А також вона є найбільшим продавцем кукурудзи та одним з альтернативних маршрутів вивезення українського зерна.

Відколи почалася масштабна війна, експорт пшениці з України значно зменшився, оскільки чорноморські порти були заблоковані. Це підвищило світові ціни на продовольство та викликало побоювання, що в Африці та на Близькому Сході виникне дефіцит.

Нагадаємо, угода про відновлення експорту зерна з чорноморських портів України набула чинності в серпні. У її межах уже вийшло 113 кораблів з агропродукцією, які попрямували до країн Азії, Європи та Африки.
Коротке посилання на цю сторінку:

Франція та Румунія підписали угоду про збільшення експорту українського зернаІндійські фермери-протестувальники збивають поліційні дрони повітряними зміямиАвстралія підтвердила загибель волонтера в Секторі Гази та зажадала від Ізраїлю відповідейІзраїль обіцяє, що гумдопомога не дістанеться ХАМАСуДональд Трамп переміг на республіканських виборах у МічиганіВ Іспанії згоріла житлова 14-поверхова будівляУ Балтиморі починають підіймати міст, що обвалився, а тіла всіх загиблих поки що не знайшлиООН ухвалила першу глобальну резолюцію щодо штучного інтелектуСпалах лихоманки денге може перешкодити карнавалу в Ріо-де-ЖанейроНегода залишила без світла сотні тисяч австралійців

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: