17.11.2024
Телеканал NTD

Померла королева Великої Британії Єлизавета II

Померла королева Великої Британії Єлизавета II

Монарх, який найдовше правив Великою Британією, серце нації та видатна постать світової арени впродовж 70 років..

Дата завантаження: 2024-05-17

video

Монарх, який найдовше правив Великою Британією, серце нації та видатна постать світової арени впродовж 70 років — Королева Єлизавета II померла у своєму замку в Шотландії. Це сталося 8 вересня. Їй було 96 років.

Відразу після цього її старший син принц Чарльз автоматично став британським королем. Він обрав собі ім’я Чарльз III. У своїй заяві він написав: «Смерть моєї любої матері, Її Величності Королеви, — це мить найбільшої печалі для мене та всіх членів моєї родини».

Новини про погіршення здоров’я королеви з’явилися в четвер після полудня. Лікарі сказали, що вона перебуває під медичним наглядом, і що сім’ї варто поспішати до Шотландії, щоби бути з нею поруч.

У цей час тисячі людей зібралися біля Букінгемського палацу в центрі Лондона. Після оголошення про смерть монархині було приспущено прапор.

[турист із Канади]:
«Сьогодні згадував, і мені здавалося, що вона молодша. 96 років — чудовий термін. Вона була невіддільною частиною кожного важливого моменту в сучасній історії з часів Другої світової війни. Її бракуватиме».

[туристка з Австралії]:
«Дуже сумні новини. Я не можу повірити, що вона справді пішла. Ми приїхали з Австралії, і дуже сумно бачити, що, на жаль, помер монарх, який правив найдовше».

Королева з кінця минулого року страждала від того, що Букінгемський палац називав «епізодичними проблемами з рухливістю». Це змусило її відмовитися від участі майже в усіх громадських заходах.

6 вересня її останнім офіційним обов’язком стало призначення прем’єр-міністром Ліз Трасс. Вона стала 15-м головою уряду за час правління Єлизавети II.

[Ліз Трасс, прем’єр-міністр Великої Британії]:
«Смерть Її Величності Королеви — це величезний шок для нації та світу».

У країнах Співдружності скрізь приспущено прапори. Політики та прості люди в усьому світі висловлюють співчуття у зв’язку зі смертю голови держави, який правив найдовше у світі. Єлизавета II зійшла на трон після смерті батька короля Георга VI 6 лютого 1952 року. Тоді їй було 25 років.

Коронували її в червні наступного року. Телетрансляцію церемонії дивилися мільйони людей у ​​всьому світі. Відтоді життя британської королівської родини почали широко висвітлювати у ЗМІ.

Чарльз III став монархом Великої Британії та головою 14 інших королівств, зокрема Австралії, Канади та Нової Зеландії. Як очікують, найближчими днями він відвідає всі країни Сполученого Королівства.
Коротке посилання на цю сторінку:

Померла королева Великої Британії Єлизавета IIСмертоносний напад із ножем у центрі Бордо вразив французівАмериканський штат Аризона повернув закон 1864 року, який забороняє аборти майже в усіх випадкахУ Калькутті відкрилася перша в Індії підводна лінія метроГаїті закликає міжнародну спільноту запобігти геноциду в острівній державіПоліція зачищає від демонстрантів кампуси американських університетівІзраїль заявив, що не закінчив із «Хезболлою» і що «літо буде спекотним»Ексміністра Казахстану засудили до 24 років позбавлення волі за вбивство дружиниІзраїль обіцяє, що гумдопомога не дістанеться ХАМАСуНа прем’єра Словаччини Роберта Фіцо вчинили замах

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: