17.09.2024
Телеканал NTD

На українсько-польському кордоні зростають черги вантажівок

На українсько-польському кордоні зростають черги вантажівок

Черга з вантажівок до пункту контролю «Ягодин» на кордоні з Польщею цього тижня перевищила 45 кілометрів...

Дата завантаження: 2024-05-17

video

Черга з вантажівок до пункту контролю «Ягодин» на кордоні з Польщею цього тижня перевищила 45 кілометрів. Про це на своїй сторінці в телеграмі повідомив заступник міністра інфраструктури України Мустафа Найєм.

За його словами, головна причина — низька ефективність роботи польських служб, які проводять фітосанітарний та ветеринарний контроль.

[Мустафа Найєм, заступник міністра інфраструктури України]:
«Кількість транспортних засобів, які вони приймають катастрофічно впала — у 3‒4 рази за останній місяць. Якщо раніше (за добу) вони приймали від 50 до 80 машин, то зараз від 12 до 20».

Критично низька пропускна здатність КПП призводить до того, що всі вантажі стоять у чергах від 7 до 10 днів. Здебільшого це зерно й продукти, які йдуть на експорт.

Водночас водіям доводиться пристосовуватися до життя в чергах. Вони розвішують на вантажівках свій випраний одяг, використовують ящики для інструментів як кухню і їдять прямо біля машин.

Через війну більшість вантажів з України вивозять автотранспортом. Найбільше навантаження припадає на польський напрямок, оскільки ця країна має морські порти. Проте, за словами Мустафи Найєма, КПП Польщі виявилися до цього не готовими.

У Міністерстві інфраструктури України підрахували, що такі затори завдають перевізникам від 2 до 3 тисяч євро збитків із кожного транспортного засобу, а для всього сектору — щомісяця десятки мільйонів доларів.

Коротке посилання на цю сторінку:

На українсько-польському кордоні зростають черги вантажівокЗбиті в Ізраїлі іранські дрони, дуже ймовірно, мають китайські компонентиСтуденти в США й далі будують табори на території вишів, попри ризик бути відрахованимиБандити застрелили 12 людей у багатому передмісті столиці ГаїтіГаїті закликає міжнародну спільноту запобігти геноциду в острівній державіУрсула фон дер Ляєн може зберегти свою посаду ще на п’ять роківАфіни накрила пилова буря із СахариМігранти не бояться нового закону Техасу й далі проникають до СШАІзраїль відправив танки на північ Сектора Гази«Відновлення правосуддя для України»: 44 країни в Гаазі підтримали створення трибуналу для Росії

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: