17.05.2024
Телеканал NTD

Землетрус у Китаї — десятки загиблих

Землетрус у Китаї — десятки загиблих

Сильний землетрус стався на південному заході Китаю в провінції Сичуань. Його магнітуда становила 6,8. Підземні поштовхи..

Дата завантаження: 2024-05-17

video

Сильний землетрус стався на південному заході Китаю в провінції Сичуань. Його магнітуда становила 6,8. Підземні поштовхи зафіксували в понеділок після полудня.

Постраждала столиця провінції — місто Ченду. У мегаполісі мешкає 21 мільйон людей. Місто було на карантині через COVID-19. Землетрус хитав будівлі та спричиняв зсуви. У горах також сталися каменепади, через що завалило деякі дороги. Зруйновано житлові будинки, і є перебої з електропостачанням.

Повідомляють про 46 загиблих та 16 зниклих безвісти, ще 50 осіб постраждало. Це офіційні дані й вони можуть значно відрізнятися від реальних.

Епіцентр землетрусу був за 226 кілометрів від Ченду, в повіті Лудін на краю Тибетського нагір’я. Там сходяться тектонічні плити, і підземні поштовхи бувають часто. За даними влади, в Лудіні загинуло семеро людей. Ще 14 — у сусідньому повіті Шимянь.

Нагадаємо, 2008 року в Сичуані стався сильний землетрус магнітудою 7,9. Тоді загинуло майже 90 тисяч людей.
Коротке посилання на цю сторінку:

Землетрус у Китаї — десятки загиблихВ Іспанії «накрили» найбільший у Європі цех із виготовлення фальшивих монетІзраїль обіцяє радитися зі США перед наступом на Рафах, що в Секторі ГазиУ Німеччині роздратовані пасажири звинувачують профспілку машиністів у шантажіГрад з куряче яйце, снігопади й торнадо: провінції Китаю потерпають від негодиКолумбійський університет почав відстороняти студентів від навчанняКитай обурений санкціями, запровадженими через війну в УкраїніПерше за сім років повне сонячне затемнення побачили жителі Північної АмерикиАвстралія підтвердила загибель волонтера в Секторі Гази та зажадала від Ізраїлю відповідейГромадяни М’янми тисячами втікають до Таїланду через посилення бойових дій

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: