17.04.2024
Телеканал NTD

Ліз Трасс замінила Бориса Джонсона на посаді прем’єр-міністра Великої Британії

Ліз Трасс замінила Бориса Джонсона на посаді прем'єр-міністра Великої Британії

Ліз Трасс замінила Бориса Джонсона на посаді прем'єр-міністра Великої Британії. Консерватори обрали її своїм лідером і..

Дата завантаження: 2024-05-17

video

Ліз Трасс замінила Бориса Джонсона на посаді прем’єр-міністра Великої Британії. Консерватори обрали її своїм лідером і четвертим прем’єр-міністром, відколи 2015 року прийшли до влади.

Посаду вона обійняла в непростий період зростання інфляції, підвищення цін на електрику та частих страйків.

Трасс обіцяє впродовж тижня розробити план, як зменшити рахунки за електроенергію і забезпечити майбутнє постачання палива. Вона також має намір скасувати підвищення деяких податків.

[Ліз Трасс, майбутній прем’єр-міністр Великої Британії]:
«Я подам сміливий план щодо зниження податків і зростання нашої економіки. Я впораюся з енергетичною кризою, розберуся з рахунками за електроенергію, а також розв’яжу тривалі проблеми, пов’язані з енергопостачанням».

Країна дуже залежить від газу, тому в ній рівень інфляції вищий, ніж в інших великих економіках.

Разом зі сповільненням зростання, працівники — від машиністів до адвокатів і медсестер — вимагають підвищення зарплати.

Експерти кажуть, що ще ніколи не бачили, щоб прем’єр-міністр обіймав посаду в таких несприятливих умовах.

[Джон Кампфнер, аналітик]:
«На Велику Британію насувається буря. На економічному фронті посилюється інфляція — уже набагато вища ніж 10 %. У нас майже скрізь страйки. Страйкують працівники залізничної і поштової систем, юристи, збирачі сміття та й усі інші. І для величезної кількості соціальних заворушень є підстави, бо ціни на електроенергію та газ зросли на 200 %».

Попередник Трасс Борис Джонсон подав у відставку в липні на тлі кількох скандалів. 6 вересня він офіційно передав посаду своїй наступниці. Того ж дня Єлизавета ІІ доручила Ліз Трасс сформувати новий уряд.
Коротке посилання на цю сторінку:

Ліз Трасс замінила Бориса Джонсона на посаді прем’єр-міністра Великої БританіїЗагибель палестинців біля гуманітарного конвою: Ізраїль заявив, що не завдавав ударів137 осіб загинуло й понад 180 постраждало внаслідок теракту в «Крокус Сіті Холі» у РосіїОпозиційні сили обійшли партію Ердогана на муніципальних виборах у ТуреччиніПедро Санчес залишається на посаді прем’єр-міністра ІспаніїАвстралія незадоволена поясненням Ізраїлю й вимагає покарати винних у загибелі волонтерівЛісова пожежа наближається до канадського міста, де залягають поклади нафтовмісних пісківВеликі повені на півночі Іраку: є загибліСуд над імовірними китайськими шпигунами пройшов у ЛондоніІндійські фермери-протестувальники збивають поліційні дрони повітряними зміями

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: