16.08.2024
Телеканал NTD

Грузія стане кандидатом на членство в ЄС лише після проведення реформ

Грузія стане кандидатом на членство в ЄС лише після проведення реформ

Євросоюз закликав Грузію швидше проводити реформи в таких сферах, як верховенство закону, незалежність правосуддя та свобода..

Дата завантаження: 2024-05-16

video

Євросоюз закликав Грузію швидше проводити реформи в таких сферах, як верховенство закону, незалежність правосуддя та свобода ЗМІ. Лише після цього їй нададуть статус кандидата на членство в ЄС.

[Жозеп Боррель, Верховний представник ЄС з питань закордонних справ]:
«Як завжди, амбіції супроводжуються обов’язками. Треба й далі проводити реформи, особливо у 12 пріоритетних сферах, визначених Єврокомісією».

Верховний представник ЄС з питань закордонних справ Жозеп Боррель зробив свою заяву, зустрівшись із прем’єр-міністром Грузії Іраклі Гарібашвілі в Брюсселі.

[Жозеп Боррель, Верховний представник ЄС з питань закордонних справ]:
«У деяких ключових сферах діяльність Грузії останнім часом викликала певне занепокоєння. Це судова система, верховенство закону та свобода ЗМІ. Ці галузі дуже важливі для європейських цінностей і принципів. Ми розраховуємо, що Грузія усуне наявні недоліки».

На червневому саміті лідери ЄС надали статус кандидата Україні та сусідній Молдові. А Грузії сказали, що вона спочатку має виконати додаткові умови.

Зважаючи на напружену політичну кризу в країні, Боррель також закликав грузинське суспільство подолати розбіжності в політиці й домовитися на всіх рівнях, особливо щодо вступу до блоку.
Коротке посилання на цю сторінку:

Грузія стане кандидатом на членство в ЄС лише після проведення реформЛідер сепаратистів Карлес Пучдемон висуне свою кандидатуру на виборах голови КаталоніїВелика Британія наклала санкції на китайських хакерівШлях до НАТО відкрився: Угорщина схвалила членство ШвеціїПроблему обміління Панамського каналу обіцяє розв’язати новообраний президентАдміністрація Байдена скасувала послаблення нафтових санкцій щодо ВенесуелиПрем’єр Іспанії тимчасово припинив виконувати обов’язки, щоб подумати про відставкуБолгарія та Румунія частково приєдналися до Шенгенської зониЗакон ухвалили: Велика Британія почне висилати нелегальних емігрантів до РуандиЄС запроваджує перший пакет санкцій проти китайських компаній

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: