18.08.2024
Телеканал NTD

Водневі дрони показали на виставці в Лондоні

Водневі дрони показали на виставці в Лондоні

Безпілотні літальні апарати на водневому пальному стали новим трендом на виставці дронів у Лондоні. У ній..

Дата завантаження: 2024-05-18

video

Безпілотні літальні апарати на водневому пальному стали новим трендом на виставці дронів у Лондоні. У ній беруть участь компанії з усього світу.

Один ізраїльський виробник показав найновіший безпілотник для доставляння вантажів до лікарень. Він може пролетіти 250 км, не дозаправляючись. З літій-полімерними акумуляторами такої дальності не досягти.

До того ж дрон оснащено складаними крилами. У повітрі вони забезпечують стабільність, але під час зльоту та приземлення можуть заважати. Тому крила треба складати.

[Еяль Регев, директор ізраїльської компанії]:
«Коли є пориви вітру, починаються серйозні проблеми. Чим довше крило, тим більше проблем. Цьому дуже важко дати раду».

Цей модульний безпілотник уже британської компанії також має водневі паливні елементи. Його вантажність — 25 кілограмів. Запас ходу у 2–3 рази більший, ніж у звичайного дрона. Безпілотник збирає картографічні дані.

[Раян Кемплі, директор британської компанії]:
«Цей дрон може взяти на борт досить тяжкий вантаж і літати з ним до двох годин. Це дає змогу обстежити потрібний район, не переймаючись обмеженням часу польоту, який зазвичай є».

Водночас одна компанія з Німеччини демонструє безпілотник для масового виробництва. Стартова ціна — 40 тисяч євро. Виробник планує виготовляти такі дрони з дешевого матеріалу. Тоді ціна знизиться вдесятеро. Дрон без додаткового заправляння пролітає 800 кілометрів, тобто перебуває в повітрі більш як вісім годин.

На виставці є і безпілотники з гібридними силовими установками. Вертоліт Black Eagle здатний перебувати в повітрі п’ять годин із вантажем 12 кілограмів. А дрон румунського виробництва має реактивний двигун і може летіти близько години з вантажем вагою 80 кілограмів.

Лондонська виставка дронів — найбільший захід у Великій Британії, присвячений безпілотним літальним апаратам.
Коротке посилання на цю сторінку:

Водневі дрони показали на виставці в ЛондоніВелетенські 3D-принтери можуть змінити майбутнє будівництваНові протези дають змогу відчувати температуру предметівНова лінійка iPad від Apple: чип M4 та екран OLEDЗастосунок, що попереджає про землетруси на Тайвані, завантажили сотні тисяч разівУ США тестують робота, який ходитиме по перетнутій місцевості Місяця та МарсаЕкспрес-тести із жуйок планують виробляти в ШотландіїДо нас летить одна з найяскравіших відомих кометЯк співають кити: данські вчені виявили спеціальний органРобот-кур’єр почав доставляти їжу в Токіо

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: