18.11.2024
Телеканал NTD

Найстаріший пінгвін малий в Австралії досі виховує пташенят

Найстаріший пінгвін малий в Австралії досі виховує пташенят

Коли доглядачі зоопарку міста Аделаїда, що в Австралії, приходять годувати пінгвінів, один із них, з кличкою..

Дата завантаження: 2024-05-18

video

Коли доглядачі зоопарку міста Аделаїда, що в Австралії, приходять годувати пінгвінів, один із них, з кличкою Гордон, завжди запізнюється. Але йому це можна пробачити. Він має поважний вік — 20 років.

Він належить до пінгвінів малих. Це найдрібніший вид. У дикій природі його представники живуть до семи років, але в неволі довше. Зараз Гордон — найстаріший пінгвін малий в Австралії.

У нього артрит і катаракта. І все ж він веде повноцінне життя й навіть виховує малят. Гордон — батько багатьох синів. А ще він викохав чотирьох доньок.

[Амелія Кеннет, доглядачка зоопарку]:
«Цих чотирьох дочок розселили по всьому регіону, і вони зробили свій внесок у збільшення популяції».

Навіть зараз Гордон, попри свої недуги, дбає про пташеня.

[Амелія Кеннет, доглядачка зоопарку]:
«Популяція пінгвінів, які живуть у неволі, збільшується. Це означає, що ми маємо невеликий резерв на випадок, якщо в дикій природі щось піде не так».

Пінгвіни малі мешкають біля берегів Нової Зеландії і Південної Австралії. Їх приблизно два мільйони. Ці птахи живуть парами й зберігають вірність одне одному все життя. Яйця висиджують по черзі й разом годують пташенят.
Коротке посилання на цю сторінку:

Найстаріший пінгвін малий в Австралії досі виховує пташенят40 котів зустрічає гостей у котокав’ярні в ІракуФранцузькі пекарі побили рекорд Гіннеса з найдовшого у світі багетаКішки пройшли подіумом на Тижні моди в ЛондоніФіліппінець перетворив свій будинок на громадську бібліотекуУ зоопарку в Берліні оголосили клички двох суматранських тигренятСвобода: у Данії поспішають подивитися на корів, що скачуть від радостіСтамбул: як собаки-терапевти допомагають в аеропортуПерегони на дитячих велосипедах влаштували для дорослих у СШАЙогу внесли до розкладу уроків однієї зі шкіл столиці Косова

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: