18.10.2024
Телеканал NTD

Виставка IFA в Берліні: побутова техніка, яка вміє думати й економити

Виставка IFA в Берліні: побутова техніка, яка вміє думати й економити

Від роботів-барист до розумних холодильників. У Берліні відкрилася одна з найбільших у Європі та світі виставка..

Дата завантаження: 2024-05-18

video

Від роботів-барист до розумних холодильників. У Берліні відкрилася одна з найбільших у Європі та світі виставка побутової електроніки IFA. Цього року більше уваги приділяють економії та енергоощадженні.

Захід розпочався з презентації виробника побутової техніки Siemens. Компанія показала новий холодильник, сумісний із пристроями Amazon Alexa.

[Катя Вендель, представниця Siemens]:
«Я рада продемонструвати перший у світі холодильник, точніше, вбудований холодильник, двері якого розрізняють слова. Мені лиш треба сказати: “Алексо, відчини холодильник”, — і двері Pico 700 відразу відчиняться».

Нові пральні й сушильні машини на 65 і 35 % енергоощадніші. До того ж вони самі визначають, скільки взяти мийного засобу.

[Міхаель Мехнерт, представник Siemens]:

«Вона дозує значно точніше, ніж люди. Було доведено, що ми всі схильні до передозування. Мийного засобу витрачаємо на 40 % більше, ніж потрібно. А тут ми уникнемо зайвого полоскання».

Ця нова кавоварка теж розумна. Уміє розрізняти кавові зерна й готувати напій відповідно.

Тим часом компанія Bosch показала пристрій, здатний одночасно пилососити й мити підлогу. Резервуар для води забезпечує краплинну подачу на подушечки з мікрофібри. Екологічне оновлення отримала й нова лінійка пральних машин компанії.

Під час пандемії щорічна виставка IFA проходила з мінімальною кількістю учасників. Цього разу вона майже повністю відновилася.

[Кай Мангельбергер, директор IFA-2022]:
«Бракує лише кількох компаній. Більшість — з Азії. Але це пов’язано з обмеженнями, а не тому, що не хочеться приїжджати на IFA. Тож ми налаштовані позитивно й думаємо, що вони повернуться».

Виставка працюватиме до 6 вересня.
Коротке посилання на цю сторінку:

Виставка IFA в Берліні: побутова техніка, яка вміє думати й економитиЗнахідка в Помпеях розкриває таємниці будівництва стародавніх римлянУ Дубаї корали вирощують по-новомуРобот-кур’єр почав доставляти їжу в ТокіоПонад 100 нових видів морських істот виявили в океані біля берегів ЧиліКубинські біологи розгадують таємниці міграції птахів із Північної АмерикиНовий тривожний рекорд: температура океану в лютому досягла абсолютного максимумуПриватний місячний модуль «Одіссей» лежить на боці, але працюєЯрмарок роботів проходить у данському місті ОденсеУ США розробляють плавучий вітрогенератор потужністю 20 мегаватів

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: