18.06.2024
Телеканал NTD

Apple показала iPhone 14, який використовує супутники

Apple показала iPhone 14, який використовує супутники

Apple продемонструвала iPhone 14, який може використовувати супутники для надсилання екстрених повідомлень. Також компанія показала годинник..

Дата завантаження: 2024-05-18

video

Apple продемонструвала iPhone 14, який може використовувати супутники для надсилання екстрених повідомлень. Також компанія показала годинник Ultra Watch, орієнтований на екстремальні види спорту, такі як дайвінг і тріатлон.

Продукти, призначені для активного відпочинку, покажуть, чи відносно багата клієнтська база Apple й далі витрачатиме кошти в умовах зростання інфляції.

Ціни на iPhone 14 преміумкласу такі ж, як і на торішні моделі iPhone 13. Але Apple відмовилася від свого найдешевшого варіанта — iPhone mini, а це означає, що базова модель тепер коштує на 100 доларів дорожче, ніж торік.

[Боб О’Доннелл, аналітик]:
«Ходило багато чуток про те, що Apple може підняти ціни через проблеми з ланцюжком постачань, через інфляцію і таке інше. Й одним маленьким, але приємним сюрпризом стало те, що вони цього не зробили».

У iPhone 14 Plus буде більший екран — такий же, як в iPhone Pro. Але процесорний чіп A15 залишиться тим самим, як і в попередньому iPhone 13. Новим А16 обладнали лише моделі iPhone Pro.

Щодо нового годинника Watch Ultra, то він має стати конкурентом таким гаджетам, як Garmin і Polar. Він титановий. Його обладнано місткою батареєю, а також поліпшено гідроізоляцію, термостійкість та GPS-трекінг для занять спортом. Одна з моделей забезпечує 36 годин автономної роботи.

[Боб О’Доннелл, аналітик]:
«Очевидно, що Watch Ultra дорогий, але він не для всіх. Дуже небагато людей потребують міцного й багатофункціонального пристрою. Але для дайверів це дуже важливо».

Apple заявила, що її супутник SOS працюватиме з аварійно-рятувальними службами. У деяких ситуаціях користувачі зможуть використовувати FindMy, щоб ділитися через супутник своїм місцем перебування.

Інші компанії також працюють над аналогічними функціями. Засновник SpaceX Ілон Маск минулого місяця заявив, що працює з T-Mobile над використанням своїх супутників Starlink для прямого підключення телефонів до інтернету.
Коротке посилання на цю сторінку:

Apple показала iPhone 14, який використовує супутникиНайдавніші в Південній Америці наскельні малюнки знайшли в аргентинській ПатагоніїГреко-іллірійський шолом віком 2500 років знайшли в ХорватіїДрони розкидають насіння над Косовом, щоб відновити лісиЗ олії — біопальне: новий завод у ДубаїНауковці підтвердили, що виявили новий вид давніх іхтіозаврівНові протези дають змогу відчувати температуру предметівУ Німеччині розробили мікроботів, які в майбутньому допоможуть лікувати ракМорозильні камери з відходів роблять у кенійському місті МомбасаЗастосунок, що попереджає про землетруси на Тайвані, завантажили сотні тисяч разів

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: