17.05.2024
Телеканал NTD

Фотостудія зберігає 100-річну історію Гани

Фотостудія зберігає 100-річну історію Гани

Ось уже як 100 років невелика сімейна фотостудія зберігає зображення людей та історичних місць Аккри —..

Дата завантаження: 2024-05-17

video

Ось уже як 100 років невелика сімейна фотостудія зберігає зображення людей та історичних місць Аккри — столиці Гани. Фотоательє заснували 1922 року. Сьогодні тут зібрався архів більш ніж із 50 тисяч знімків.

Фотографії допомагають простежити історію міста від колоніального порту до сучасного гамірного мегаполіса. Сьогодні студією керує онука засновника.

[Кейт Тамакло, власниця фотостудії]:
«Історія, яку вони оповідають, стосується тих днів, коли вивозили рабів. Маємо фотографії фортів, політиків, традицій. Вони багато про що можуть розповісти. Наприклад, про споруди».

У фотостудії зберігають обличчя минулого: від працівників доку до першого президента незалежної Гани Кваме Нкруми.

Тут також можна знайти президента США Річарда Ніксона й колишню колоніальну правительку Гани — британську королеву Єлизавету ІІ.

Історик Деніел працює на студії як волонтер-архіваріус. Каже, що якщо такі фотографії не зберігаються, то нація втрачає пам’ять.

[Деніел Тетт, архіваріус]:
«Ми живемо в динамічному світі й маємо знати свою історію, те, що сталося в минулому. Коли знаєш минуле, то правильно оцінюєш сьогодення й зможеш передбачити майбутнє».

Власниця студії починала із зацифрування архіву. Каже, що робота її батька-фотографа збережеться на віки.

У саду на околиці міста Кейт та її батько гортають альбом зі своїми улюбленими фотографіями. З однієї з них усміхається й сам Ісаак. Ця усмішка така ж яскрава, як і 100-річна спадщина його батька.
Коротке посилання на цю сторінку:

Фотостудія зберігає 100-річну історію ГаниСтаре місто Баку приваблює туристів стародавніми палацами, мечетями та караван-сараямиБоснійські майстри прикрашають великодні яйця розписом та навіть підковамиРаніше втрачену гітару Джона Леннона виставлять на аукціонТаємничі кулясті камені приваблюють туристів до лісу в Боснії і ГерцеговиніСтаровинне іспанське ательє створює одяг та аксесуари для кіноіндустрії всього світуНайвідоміший храм Камбоджі хоче повернути колишню кількість туристівДо албанської фортеці поспішають сотні тисяч туристівЯк лондонський ресторан готує їжу лише з місцевих інгредієнтівВ Італії вимирають газетні кіоски

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: