16.03.2024
Телеканал NTD

Як зберегли торішній сніг на гірськолижному курорті в Німеччині

Як зберегли торішній сніг на гірськолижному курорті в Німеччині

Снігові запаси вперше зробили на гірськолижному курорті Оберстдорф у Німеччині. У спеціально відведене місце всю зиму..

Дата завантаження: 2024-05-16

video

Снігові запаси вперше зробили на гірськолижному курорті Оберстдорф у Німеччині. У спеціально відведене місце всю зиму звозили сніг. До настання тепла його накрили дерев’яною тріскою. Шар досягає половини метра.

[Флоріан Шпайгль, працівник курорту]:
«Це натуральний матеріал. Його перевага в тому, що під час дощу він вбирає воду. У суху погоду вона випаровується і створює охолоджувальний ефект».

Наразі це лише експеримент. Такі вже проводили в Італії і Швейцарії. Досвід показує, що до осені зберігається 80 % накопиченого снігу.

В Оберстдорфі вже скоро зроблять першу трасу. Зазвичай для цього використовували снігову гармату. Цього разу в хід підуть снігові запаси, і трасу зроблять раніше й швидше. На ній можна тренуватися на бігових лижах.

[Флоріан Шпайгль, працівник курорту]:

«Спортсмени, які все літо тренуються на роликових лижах, утрачають відчуття, які є на бігових лижах. Ковзання по снігу зовсім не схоже на їзду на роликах. Цей сніг допоможе спортсменам знову звикнути до бігових лиж».

Якщо експеримент вдасться, то в Оберстдорфі щозими запасатимуться снігом для наступного сезону.

На цьому курорті постійно проводять змагання із зимових видів спорту, зокрема лижні чемпіонати, а також турніри з фігурного катання.
Коротке посилання на цю сторінку:

Як зберегли торішній сніг на гірськолижному курорті в НімеччиніСтолиця В’єтнаму очолила список міст із найбруднішим повітрямООН: дитяча смертність у світі зменшилася до рекордно низького рівняЛікарям, що страйкують у Південній Кореї, поставили вимогу до березня повернутися на роботуЛіванських школярів в ігровій формі навчають громадянської активностіТемпи зменшення площі тропічних лісів у світі 2023 року сповільнилисяМер Венеції пояснив, чому відвідування історичної частини міста стане платнимШтат США Нью-Джерсі сподівається вийти на ринок кленового сиропуТуристи закликають дати спокій принцесі Кейт після того, як її помітили у ВіндзоріАвстралійські шахтарі роблять асани, щоб позбутися стресу

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: