19.02.2024
Телеканал NTD

Собор Паризької Богоматері обіцяють відкрити у 2024 році

Собор Паризької Богоматері обіцяють відкрити у 2024 році

Собор Паризької Богоматері відновлюють після пожежі. Робота почалася понад три роки тому, але на деякий час..

Дата завантаження: 2024-04-19

video

Собор Паризької Богоматері відновлюють після пожежі. Робота почалася понад три роки тому, але на деякий час зупинилася через пандемію. Міністр культури Франції обіцяє, що 2024 року знаменитий храм знову відкриється.

[Ріма Абдул-Малак, міністр культури Франції]:
«Ми впевнені, що 2024 року більшу частину будівлі буде відреставровано. Собор можна буде відкрити для проведення богослужінь і просто відвідування».

Водночас міністр зазначає, що реставрація триватиме й після 2024 року.

Собор зайнявся 15 квітня 2019 року. Згоріло дві третини дерев’яного даху, зробленого в період із XII по XIII століття. Упав дерев’яний шпиль XIX століття, покритий свинцевими пластинами. Постраждала частина приміщень. Вогонь знищив чотири картини та деякі пошкодив. Також до органа потрапила вода.

Після пожежі президент Емманюель Макрон пообіцяв, що собор Паризької Богоматері відкриють 2024 року. За оцінками експертів, повна реставрація може тривати до 20 років, а її вартість може сягнути мільярда євро.
Коротке посилання на цю сторінку:

Собор Паризької Богоматері обіцяють відкрити у 2024 роціФранцузький художник оживив фасад престижного готелю в Ріо-де-Жанейро200 дронів показали світлове шоу в нічному небі МадридаЛюди в Токіо поспішають помилуватися цвітінням сакури напередодні дощівБалабан — душа музичної культури АзербайджануВ Італії відкрився новий підвісний міст на висоті 175 метрівПольський полонез внесли до списку ЮНЕСКОДодав життєрадісності в мистецтво: виставка картин Франса Галса відкрилася в Амстердамі2400 троянд різних сортів привезли на виставку в ІндіїСендбординг повертається до Намібії

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: