17.09.2024
Телеканал NTD

Стародавні буддійські статуї оголилися в обмілілій річці в Китаї

Стародавні буддійські статуї оголилися в обмілілій річці в Китаї

Кам'яний острів із трьома буддійськими статуями оголився в Китаї в обмілілій річці Янцзи. Припускають, що їм..

Дата завантаження: 2024-05-17

video

Кам’яний острів із трьома буддійськими статуями оголився в Китаї в обмілілій річці Янцзи. Припускають, що їм 600 років, і вони створені за часів династій Мін і Цінь. Найбільша скульптура зображує ченця, що сидить у позі лотоса на п’єдесталі.

Гу Юньфен із Чунціна прийшов на берег із дружиною, сподіваючись побачити статуї. Виявилося, що до острова треба плисти.

[Гу Юньфен, житель Чунціна]:
«Гадаю, це велика цінність — така, як Підводний музей “Байхелян” у районі Фулін. Там можна побачити визначну пам’ятку через скло. Не впевнений, що тут буде так само».

На південному заході Китаю стоїть аномальна спека, тому рівень води в Янцзи швидко падає. Але течія, як і раніше, сильна.

[Гу Юньфен, житель Чунціна]:

«Я не довго розмірковував, перш ніж попливти, бо виріс біля річки. Не думав, що буде так складно. На мені були черевики й футболка, а на півдорозі я раптом відчув, яка сильна течія. Плисти стало дуже важко».

Коли чоловік дістався острова, на нього чекало нове випробування — гаряче каміння. Взуття загубив у річці, тож ноги довелося обмотати одягом. Але Гу вважає: подорож того варта.

[Гу Юньфен, житель Чунціна]:
«Гадаю, наші предки створили це, бо хотіли молитися за мирне життя в чудовій країні. Вони, певно, молилися також і за місцевих рибалок».

Китайські ЗМІ повідомляють, що в Чунціні через спеку пересохло понад 60 річок. Схожа ситуація і в Європі. Недавно на одному водоймищі в Іспанії оголився стародавній дольмен, який називають іспанським Стоунхенджем.
Коротке посилання на цю сторінку:

Стародавні буддійські статуї оголилися в обмілілій річці в КитаїСицилійський вулкан Етна приваблює туристів кільцями пари та газуЯк лондонський ресторан готує їжу лише з місцевих інгредієнтівВісім унікальних годинників Міхаеля Шумахера виставлять на аукціонПрогулянка найромантичнішим садом світуПінболом захоплюється дедалі більше молодіРаніше втрачену гітару Джона Леннона виставлять на аукціонНаціональний симфонічний оркестр США зіграв на старовинних інструментахАнглія повернула Австралії списи аборигенів, які вивіз Джеймс КукФестиваль повітряних зміїв у Вейфані: панди, дракони та кальмари

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: