15.11.2024
Телеканал NTD

«Зникла вся трава»: скотарі США позбуваються корів через посуху

«Зникла вся трава»: скотарі США позбуваються корів через посуху

Техас — один із найбільших тваринницький регіон США — опинився в лещатах посухи. Через це власники..

Дата завантаження: 2024-05-15

video

Техас — один із найбільших тваринницький регіон США — опинився в лещатах посухи. Через це власники ферм дедалі частіше розпродують худобу.

Ця тенденція, найімовірніше, уплине на вартість яловичини, бо пропонування зменшиться.

Із середини липня понад 93 % території Техасу випалила посуха. У деяких районах її класифікували як надзвичайно велику. Це найвищий рівень, за якого втрачаються пасовища й посіви, знижується рівень води у водосховищах, струмках і колодязях, а також виникають надзвичайні ситуації.

Пол Крейкрафт є співвласником аукціону з продажу худоби на сході Техасу. Він каже, що фермерам вигідніше продавати корів, ніж купувати їм сіно й корм.

[Пол Крейкрафт, співвласник аукціону з продажу худоби]:
«У нас бозна-скільки днів було 37 градусів. Тут зникла вся трава. Корови починають утрачати вагу. Вони слабкі, бо немає білка. Саме тому ми позбуваємося великої кількості корів».

У Техасі понад 5,4 мільйона м’ясних корів. Це 14 % усієї кількості в США.

Останні два місяці коло 75 % проданих на аукціоні корів відправляють на бійню. У звичайні роки на забій іде 30–40 % худоби. Водночас виробники м’яса з усієї країни їдуть до Техасу, щоб закупитися, поки є можливість.

[Девід Андерсон, економіст]:
«Ми зіткнулися зі зменшенням постачання яловичини, а це означає вищі ціни».

Власники ранчо кажуть, що через продаж худоби їхнє поголів’я значно скоротиться.

[Веслі Реткліфф, власник ранчо]:
«Це були дорослі корови, і вони могли ще отелитися. Але замість того, щоб на це чекати, ми відправили їх на м’ясокомбінат».

Попереднього разу така велика посуха була в Техасі у 2011 році. Тоді багато скотарів пішло з галузі. Цього року ситуація повторюється.
Коротке посилання на цю сторінку:

«Зникла вся трава»: скотарі США позбуваються корів через посухуКенійські огієки борються порти виселення з прадавнього лісуЩе одне літо без світла: єгиптяни готуються до нових відключеньНапередодні Великодня ціни на какао стали просто шаленимиЯдерні відходи загрожують родючій долині в Центральній АзіїЗаборону на табори безпритульних хочуть розширити на всю КаліфорніюУ принцеси Кейт — рак, британці приголомшеніШезлонги замість засніжених схилів: французький курорт виживає в умовах теплої зимиЕксміністра Казахстану засудили до 24 років позбавлення волі за вбивство дружиниПрофесори-медики Південної Кореї масово звільняються, щоби підтримати стажистів

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: