15.09.2024
Телеканал NTD

У ДР Конго підтвердили новий випадок захворювання на гарячку Ебола

У ДР Конго підтвердили новий випадок захворювання на гарячку Ебола

Новий підтверджений випадок зараження вірусом Ебола зафіксували на сході Демократичної Республіки Конго. Про це повідомив національний..

Дата завантаження: 2024-05-15

video

Новий підтверджений випадок зараження вірусом Ебола зафіксували на сході Демократичної Республіки Конго. Про це повідомив національний інститут біомедичних досліджень країни.

Цей випадок генетично пов’язаний з епідемією гарячки Ебола 2018–20 років, що була в провінціях Ітурі та Північне Ківу.

Також пов’язані з нею випадки захворювання виявили торік. Тоді померло шість осіб. Ще один спалах Еболи стався цьогоріч у квітні. У липні після п’яти смертей його оголосили подоланим.

Новий випадок зафіксували 23 липня в Бені в провінції Північне Ківу. Там захворіла жінка. 15 серпня вона померла в лікарні. Заражена контактувала зі 130 людьми. 60 із них — медики. Майже всі вони вакциновані проти Еболи. Влада розпочала розслідування, щоб точно виявити джерело зараження.

Гарячка Ебола — дуже заразне й небезпечне вірусне захворювання. Поширюється в Центральній і Західній Африці. Летальність становить від 25 до 90 %, у середньому — 50 %.

Вірус передається через біологічні рідини організму хворої чи померлої людини або тварини. Заразитися можна й через забруднені предмети. Вірус може тривалий час зберігатися в органах людини, яка одужала, і виділятися з біологічними рідинами.

З 1976 року в ДР Конго зареєстрували 14 спалахів цієї хвороби. Епідемія 2018–20 років стала другим найбільшим у світі спалахом Еболи за всю історію спостережень. Тоді померло 2300 людей.
Коротке посилання на цю сторінку:

У ДР Конго підтвердили новий випадок захворювання на гарячку ЕболаУ Словенії завершили земляні роботи в новому тунелі, який веде до АвстріїЯк у популярному туристичному місті Таїланду справляються з мавпячим свавіллямПрофесори-медики Південної Кореї масово звільняються, щоби підтримати стажистівПрезидент Південної Кореї закликав лікарів-страйкарів шукати компромісМігранти не бояться нового закону Техасу й далі проникають до СШАЯрмарок колекційних іграшок: як сотні фунтів віддають за «старий пластик»Британський король Чарльз III повертається до виконання громадських обов’язківФермери біля затоплених полів у Греції скаржаться на погоду та просять допомогиНа грецькому острові Лесбос створили кладовище для емігрантів

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: